Dejan Bodiroga (MN press)
Dejan Bodiroga (MN press)

Dejan Bodiroga: Interes Evrolige je da Kampaco igra za Crvenu zvezdu

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 18:27

Predsednik elitnog takmičenja dodatno razjasnio situaciju oko registracije Argentinca

Odlukom Finansijske komisije Evrolige da kazni Crvenu zvezdu 25.000 evra i zabranom registrovanja novih igrača do 28. februara onemogućeno je da Fakundo Kampaco do navedenog datuma zaigra za crveno-bele u ovom takmičenju.

Izabrane vesti

"Menadžment Evrolige je 30. decembra 2022. uputio preporuku nadležnim, nezavisnim komisijama – Komisiji za kontrolu upravljanja (Management Control Commission) i Finansijskoj komisiji (Finance Panel), da se dozvoli registracija Fakunda Kampaca u Crvenoj zvezdi i da mu se omogući da igra, zato što je to u interesu takmičenja. Ujedno smo podržali sve odluke koje idu u smeru maksimalnog poštovanja svih propisa vezanih za finansijsku stabilnost i fer-plej, što podrazumeva i pojačavanje nadzora", izjavio je Bodiroga za Sportal.

Menadžment Evrolige je saglasan sa tim da Crvenoj zvezdi ostane izrečena finansijska kazna (25.000 evra) i da joj se pojača finansijski nadzor, ali je protiv toga da se Kampacu zabrani da igra.

Crvena zvezda može da se obrati Sudu za sportsku arbitražu sa sedištem u Lozani, koji može da obori odluku Evrolige. Ipak, pitanje je vremena, tačnije da li bi presuda iz Lozane stigla do isteka zabrane, koja Zvezdi ostavlja prostor za registraciju novih igrača, uključujući i Fakunda Kampaca, od samo jednog dana (1. mart do 18.00).

Ukoliko slučaj završi na Sudu u Lozani i Zvezda dobije spor, finansijske posledice bi mogla da trpi i Evroliga.

Druga opcija je daleko bezbolnija i jednostavnija za sve strane, a to je da izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman amnestira kaznu beogradskom klubu. Prema Članu 20 Disciplinarnog koda Evrolige, on kao izvršni direktor takmičenja ima to pravo.


Bodiroga, kao predsednik Evrolige, nema pravo na amnestiju, već samo Glikman.

"Po pitanju krajnje odluke, moj stav je sasvim jasan i nema potrebe da ga dodatno pojašnjavam", istakao je Bodiroga.


tagovi

KK Crvena zvezdaEvroligaDejan BodirogaMaršal Glikman

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara