Miloš Teodosić (MN press)
Miloš Teodosić (MN press)

Virtus se žalio, moguće da Teodosić zaigra sutra protiv Zvezde

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.12.22. | 09:19

Disciplinski sudija bi mogao da zamrzne odluku o suspenziji do okončanja slučaja

Disciplinski sudija Evrolige kaznio je Miloša Teodosića sa dva meča neigranja "zbog uvreda i uvredljivih poteza koje predstavljaju nedostatak poštovanja prema sudijskoj ekipi na utakmici protiv Anadolu Efesa".

Ipak, to ne znači da srpski internacionalac automatski neće moći da igra sutrašnji duel sa Crvenom zvezdom (18 časova), te sa Olimpijakosom u Pireju (9. decembra).

Izabrane vesti

Kako pravila nalažu, što je Evroliga i napomenula u zvaničnoj informaciji, bolonjski klub ima rok od deset dana da uloži žalbu. Prema informacijama iz Italije Virtus je to već učinio.

(1,80) Crvena zvezda (14,5) Virtus Bolonja (2,15)

Sada se čeka odgovor disciplinskog sudije koji, prema pravilima, može da zamrzne prethodnu odluku o kazni dok se ne analizira žalba, odnosno do izricanja konačne presude, čime bi se stvorila mogućnost da Miloš zaigra makar u Beogradu.

Potom, u zavosnosti od veličine kazne, koja teoretski može da bude i smanjena ukoliko bude usvojena žalba Virtusa, biće određeno da li će i koliko utakmica Teodosić da pauzira.

Crvena vezda i Virtus imaju identičan učinak u Evroligi - četiri pobede i šest poraza. Ipak, crveno-beli su u boljem ritmu. Od dolaska trenera Duška Ivanovića nalaze se u fantastičnoj seriji od evroligaška tri trijumfa, uz dva u ABA ligi, računajući i pobedu pre tri dana u večitom derbiju. Bolonjski klub je u poslednja dva meča u Evroligi pretrpeo poraze, u Atini od Panatinaikosa, posle produžetka i kod kuće od Anadolu Efesa.


tagovi

Virtus BolonjaMiloš TeodosićKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara