Košarkaši Crvene zvezde (©Star sport)
Košarkaši Crvene zvezde (©Star sport)

Zvezda na početku novog ciklusa: Zagrevanje protiv Studentskog centra

Vreme čitanja: 4min | pon. 14.03.22. | 09:16

Holins na čekanju, crveno-beli žele da uđu u novu seriju pobeda

Trodnevni odmor posle iscrpljujućeg niza od šest utakmica u dve sedmice dobro je došao košarkašima Crvene zvezde da malo ohlade motore, razbistre misli i napune se novom energijom pred nove tri utakmice u predstojećoj sedmici.

Sve kreće od susreta sa Studentskim centrom (TV Arenasport, 18.00), jednim od svega četiri na domaćem parketu u narednih mesec dana do kraja ligaške faze regionalnog takmičenja i Evrolige. Stručni štab na ovoj utakmici izvesno neće na raspolaganju imati Ostina Holinsa koji je nakon povrede kolena protiv Makabija dobio od doktora prepisano mirovanje do ponedeljka, kada bi trebalo da se obavi nova runda pregleda i utvrde dalji koraci.

Izabrane vesti

18.00: (1.85) Crvena zvezda (-20.5) Studentski Centar (1.85)

Porazom u večitom derbiju zaustavljena je i Zvezdina serija od 15 trijumfa. Večeras izabranici Dejana Radonjića žele da započnu novi pobednički niz, dok u goste stiže rival u dobroj formi, sa tri recke u protekla četiri kola. Doduše, ekipa Andreja Žakelja je sve uspehe ostvarila kod kuće, a u dosadašnjoj sezoni samo jednom je slavila u gostima. U tom segmentu jedino Krka ima lošiji učinak jer je poražena u svih deset utakmica van svog parketa. I pored toga, na Malom Kalemegdanu predstojeći meč shvataju maksimalno ozbiljno jer Studentski centar u svojim redovima ima neke od statistički najboljih igrača u Jadranskoj ligi.

"Ekipa Studentskog Centra je debitant u regionalnoj ligi, ali pokazali su se u jako dobrom svetlu, igraju dobro i imaju sjajan rezultat zasad. U pitanju je ekipa koja ima potencijala i želimo dobrom igrom da osvojimo nove bodove", izjavio je Dejan Radonjić, na šta je Ognjen Kuzmić dodao:

"Očekuje nas meč protiv tima koji je pokazao dosta u prethodnom delu sezone. Tim koji je sastavljen od iskusnih, ali i nekolicine mladih i vrlo talentovanih igrača. Imali smo nakon prethodnog perioda koji je bio izuzetno naporan, par dana da se osvežimo i pripremimo za ovu utakmicu u kojoj želimo da odigramo dobro i osvojimo bodove kojim bi ostali u samom vrhu tabele".

Kenan Kamenjaš (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)Kenan Kamenjaš (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)

To se pre svega odnosi na centra Kenana Kamenjaša, koji od početka sezone drži kvalitetan ritam uz određene amplitude, dok je nova udarna igla Erik Nil potvrdila kvalitet. Statistički njih dvojica su najkorisnijih igrača ABA lige, s tim što je Nil odigrao tek pet utakmica u dresu novog kluba. Kamenjaš je jednu od najslabijih rola ove sezone odigrao upravo protiv Crvene zvezde u Podgorici, mada u poslednjih mesec i kusur dana igra na vrhuncu forme. Nanizao je sedam dvocifrenih partija sa prosekom od 13,4 poena i devet skokova, uz tri dabl-dabl utakmice, dok je u dva navrata beležio okruglo po 20 poena, odnosno pet sa bar 15 poena.

Nil je stigao kao zamena za Kajla Vinjalesa koji je karijeru nastavio u Portoriku i zasad je maksimalno opravdao poverenje trenera Žakelja. Istina, još se nije susreo sa rivalom Zvezdinog ranga, ali je u prošlom kolu FMP-u ubacio 21 poen, kada je dopisao još 13 asistencija i šest skokova, dok je sezonski rekord ostvario protiv Krke sa 24 poena. I dalje je jedna od najvažnijih karika u timu Flečer Megi koji je zadužen da trojkama optereti protivnika, a poput Kamenjaša i Nila, takođe igra u dobroj formi. Istina, šut ga nije hteo protiv FMP (1/6 za tri), ali je i pored toga neko ko praktično redovno isporučuje bar po dva dalekometna hica u proseku.

"Čeka nas težak meč protiv kvalitetne, agresivne, brze ekipe koja konkuriše za Top 8 u Evroligi. To dovoljno govori o kakvoj se ekipi radi. Kada smo mi u pitanju možemo odigrati utakmicu opušteno, veoma motivisani jer igramo protiv evroligaške ekipe. Želimo da pružimo maksimum koji možemo u ovom trenutku i nadam se da ćemo energetski odgovoriti protivnicima. Radujemo se utakmici koja nas očekuje", poručio je Žakelj, na šta se iskusni plejmejker Nikola Pavlićević nadovezao rečima:

"Ovo je utakmica koju možemo odigrati rasterećeno jer su oni aposlutni favoriti. Naravno, to ne znači da nećemo dati naš maksimum i pokušati da iznenadimo favorita. I u prvom meču protiv Zvezde smo imali dobrih momenata ali nedovoljno da napravimo bolji rezultat. Sada rasterećni, bez imperativa i bilo kakve presije možemo odigrati dobar meč".

Crvenu zvezdu posle Studentskog centra čekaju tri vezana gostovanja. Prvo Barseloni u petak, dok je za naredni ponedeljak zakazan susret sa Cibonom u Zagrebu, dok 25. marta sledi važan duel protiv Albe u Berlinu. Zaključno sa Studentskim centrom Zvezda u rasponu od mesec dana ima 11 utakmica.

ABA LIGA - 22. KOLO

Petak

Igokea - Zadar 79:67

/Jošilo 17 - Tompson, Karter 16/

Split - Mornar 76:67

/Džons 18 - Jeremić 20/

Subota

Borac - Krka 77:68

/Hejl 23 - Tomas 19/

Nedelja

Cedevita - Mega Mozzart 92:81

/Murič 16 - Đurišić 16/

Budućnost - Partizan 72:80

/Peri 16, Madar 13/

FMP - Cibona 76:71

/Džouns 15 - Draždenjak 15/

Ponedeljak

18.00: (1.85) Crvena zvezda (-20.5) Studentski Centar (1.85)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Dejan RadonjićKK Crvena zvezdaStudentski centarABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara