Odbojkašice Jedinstva (©CEV)
Odbojkašice Jedinstva (©CEV)

Istorija se piše u Rumi - prva pobeda Jedinstva u Ligi šampiona!

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.23. | 21:07

Prvakinje Srbije bolje od Miluza posle pet setova u trećem kolu Lige šampiona

Istorijska pobeda Jedinstva u Ligi šampiona! Odbojkašice iz Stare Pazove večeras su u Rumi uspele da bace na kolena francuski Miluz i tako dođu do prvog trijumfa u elitnom evropskom takmičenju - 3:2 (21:25, 25:20, 21:25, 25:18, 15:4).

Devojke koje vodi sa klupe Jovo Caković znale su da imaju ogromnu priliku za prvenac, jer im je rival bila ekipa koja je znatno slabija od prethodnih rivala - Vero Volej Milana i Vakifbanka. Iskoristile su šansu koja im se pružila - ne samo da su došle do prvog seta ove sezone na evropskoj pozornici, nego su upisale pobedu i uzele dva boda.

Izabrane vesti

Bilo je neizvesno i uzbudljivo tokom prvog dela susreta, ali u četvrtom i petom setu se za sve pitao domaći tim. Publika koja je došla u dvoranu u Rumi, gde su Pazovčanke domaćini kad se igra evropsko takmičenje, mogla je da gleda veoma dobru igru Cakovićevog tima u poslednja dva čina.

Pojačale su servis domaće kad je bilo najpotrebnije, a protivnice se nisu snašle... Furiozno su Pazovčanke išle prvo ka izjednačenju, a onda i ka pobedi. Razlika u taj-brejku dovoljno govori o stanju na terenu - bilo je čak 11 razlike.

Tamara Miljević je večeras bila najraspoloženija, skupila je 24 poena - 18 iz napada, četiri bloka i dva asa. Una Vajagić je brojala do 20, a Branka Tica se zaustavila na 19. Mina Dragović je doprinela sa 10 poena, a Iva Šućurović sa šest. Marija Miljević koja je tokom većeg dela utakmice uspešno dirigovala igrom zabeležila je i dva poena.

Na polovini ligaškog dela Vero Volej Milano drži prvu poziciju u grupi A sa savršenim učinkom 3-0 i set količnikom 9:0. Vakifbank je drugoplasirani sa 2-1, a Jedinstvo na trećem mestu sa jednom pobedom i dva poraza. Miluz je bez pobede, sa samo jednim osvojenim bodom.

U narednom kolu Jedinstvo 6. decembra gostuje šampionu Evrope Vakifbanku.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

GRUPA A

Vakifbank - Vero Volej Milano 0:3

Jedinstvo - Miluz 3:2



tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara