Ilija Abutović zaustavlja Luisa Parkera (©Reuters)
Ilija Abutović zaustavlja Luisa Parkera (©Reuters)

Abutović: Trgli smo se u nastavku, šteta što nije bilo +8

Vreme čitanja: 1min | sub. 21.01.23. | 17:40

“Bili smo bez energije u prvom poluvremenu”, rekao je specijalista za odbranu

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Ostavila je traga utakmica sa Norveškom, poraz i loša igra u drugom poluvremenu. Napad je bio sporan veći deo meča protiv Argentine, odbrana je bila bolja deo tima, golmani su imali 11 odbrana (Milosavljev sedam, a Cupara četiri).

Izabrane vesti

Argentince smo prelomili krajem prvog i početkom drugog poluvremena serijom 6:0. Od 10:11 stigli smo 16:11. Ilija Abutović je obavio veliki deo posla u odbrani. Dobro je zatvorio srednjeg beka Dijega Simoneta.

Bili smo bez energije u prvom poluvremenu. Utakmica sa Norveškom je ostavila traga, bila je iscrpljujuća. Napad je bio slabiji. U svlačionici smo se dogovorili par stvari, znali smo da je svaki gol bitan. Bilo je bolje u nastavku. Moglo je da bude +8, šteta. Imali smo napad, nespretno smo izgubili lopti i na kraju je bilo +6”, rekao je Abutović.

Naš najiskusniji igrač smatra da šansa postoji da se izbore kvalifikacije za Olimpijske igre, da nema predaje i da žele u ponedeljak da dobiju Holandiju.

Imamo dan odmora da se osvežimo. Znamo da će biti teže protiv Holandije, ali verujem u ovaj tim i nadam se trijumfu”, zaključio je rukometaš francuskog Šartra.

Srbija i dalje ima šanse za četvrtfinale, ali nam je potrebna pobeda Lala nad Nemcima večeras (20.30) u Katovicama.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u rukometuIlija Abutović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara