""
""

Adrian Njui, inženjer Red Bula: Pustite me ljudi, RB 13 nisam sam pravio

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.05.17. | 12:42

Projektant snova Ditriha Matešica za uspehe Verstapena i Rikarda se ograđuje od presudne uloge u projektovanju ovogodišnjeg bolida Red Bula

Ništa nije onako kako se to u prvi mah čini. Red Bulov bolid su pred sezonu hvalili kao „treće svetsko čudo“, ali on to na kraju nije bio. Jednostavno rečeno „RB 13“ projekat tima iz Milton Kingsa nije pokazao prognoziranu ubojitost. Grešku, ili bolje rečeno inferiornost merimo u sekundama. Ona u proseku broji 1,6 sekundi Red Bulovog zaostatka za Mercedesom i Ferarijem po standardnom F1 krugu.
Moj doprinos u dizajniranju bolida za ovu sezonu bio je dosta mali. Znam da ljudi misle da sam ja to sam uradio, ali to nije tačno”, rekao je Adrijan Njui, glavni inženjer ekipe, a onda je morao da popusti. Za neke stvari će ipak biti lično odgovoran. Šta je petljao po birou i garaži u poslednje vreme?
“Da, jeste novi delovi su napravljeni po mojim proračunima. Ali, čeka nas još puno posla kako bi bili brži. Koliko brži? E, to ćemo tek da vidimo”, zalupio je vrata za dalja ispitivanja mozak red Bulovog konstruktorskog tabora.

Izabrane vesti

(Foto: Action Images)


tagovi

Ditrih MatešicFerariFormula 1Mercedes AMG PetronasRed Bul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara