""
""

Amela Terzić druga na prvenstvu Evrope u krosu!

Vreme čitanja: 1min | ned. 08.12.13. | 12:44

"Ponosna sam zbog toga što je predsednik Nikolić došao da nam lično uruči medalju i čestita. Pobedila sam upravo zahvaljujući podršci publike, prijatelja i članova porodice. Tokom trke cula sam ''Amela, Amela'' i to mi je dalo krila", rekla je Terzićeva

Vicesampionka Evrope u krosu Amela Terzić izjavila je danas da je ponosna što joj je predsednik Srbije Tomislav Nikolić lično uručio srebrnu medalju na ceremoniji proglašenja pobednika.
"Ponosna sam zbog toga što je predsednik Nikolić došao da nam lično uruči medalju i čestita. Pobedila sam upravo zahvaljujući podršci publike, prijatelja i članova porodice. Tokom trke cula sam ''Amela, Amela'' i to mi je dalo krila", rekla je srpska atletičarka.

Ona je dodala da je tokom trke nekoliko puta imala krizu, ali da je uspela da je prevaziđe više mentalnom, nego fizičkom snagom.
"Imala sam krizu još u drugom krugu, ipak, ja sam takva, kada je teško cilj mi je da namučim protivnike i pokažem koliko mi je svaki trening bio težak i da zaslužujem učešće na EP. Startovala sam rezervisano, istina u prvoj grupi, ali pozadi. Videla sam kako jedna po jedna takmičark ispada iz trke. Čula sam kako publika viče moje ime i to mi je dalo snage da dođem do srebra", rekla je Terzićeva.

Izabrane vesti

Ona je stazu dugačku 6.000 metara pretrčala u vremenu od 19 minuta i 46 sekundi.

Zlatna medalja pripala je Holanđanki Sifan Hasan (19:40), dok je bronzu osvojila Britanka Šarlot Perđu (19:49).

(FOTO: MN press)


tagovi

Amela TerzićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara