Marko Podraščanin (CEV)
Marko Podraščanin (CEV)

As servisi, blokovi - sve može kod Podraščanina: Trentino ide ka četvrtfinalu Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 22:29

Srpski reprezentativac sa saigračima stigao do skora 4-0 u elitnom takmičenju

Sjajno Marko Podraščanin ove sezone vodi Trentino kroz Ligu šampiona... Novi kapiten može da se pohvali da njegov tim posle četiri kola ima skor 4-0 i da je izgubio samo dva seta.

Večeras je prvak Italije bio bolji od francuskog Tura - 3:0 (27:25, 25:22, 25:18) i na taj način se ozbiljno približio četvrtfinalu elitnog takmičenja.

Izabrane vesti

Kao što je već poznato - pobednici svih pet grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale. Drugoplasirane ekipe i najbolji trećeplasirani tim otići će u plej-of za plasman među osam najboljih. Preostale četiri trećeplasirane ekipe takmičenje će nastaviti u četvrtfinalu Kupa CEV.

Srpski reprezentativac je i na današnjem meču bio na veoma dobrom nivou... Učestvovao je u pobedi sa sedam poena. Igrao je bez greške. Upisao je četiri direktna poena iz bloka i dva asa. U napadu ga nije dizač previše trošio - dobio je tri lopte, a prošao jednu (33 odsto).

Trentino je igrao na krilima Alesandra Mikjeleta, a saigračima je bilo dovoljno samo da ga prate, jer je bio veoma raspoložen.

Zabeležio je mladi Italijan 22 poena - iz napada 15 (26-15, 58 odsto), šest iz bloka i jedan as. Kamil Rihlicki je zabeležio 14, a po sedam Podraščanin, Lavija i Kozamernik.

U grupi B odbojkaši Trentina su na prvoj poziciji sa 12 bodova. Rešovija i Tur imaju identičan učinak 2-2 i po šest osvojenih bodova, dok je na dnu ACH Volej bez bodova sa četiri utakmice.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE

Grupa B

Rešovija - ACH Volej 3:0

Trentino - Tur 3:0



tagovi

Marko PodraščaninCEV Liga šampionaTrentino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara