Slobodan Boškan (©MN Press)
Slobodan Boškan (©MN Press)

Benfika se revanširala Vojvodini: Vođstvo Lala, dva neizvesna seta, pa potpuni pad

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.02.22. | 22:25

Nova šansa za Novosađane već u četvrtak

Vratili su se odbojkaši Vojvodine u Lisabon na mesto uspeha, gde su 2015. godine pobedom nad Benfikom osvojili Čelendž kup. Ipak, večeras im se Benfika revanširala za taj poraz i slavila 3:1 (19:25, 26:24, 25:21, 25:14), u okviru šestog kola D grupe Lige šampiona.

Priliku da pobede Portugalce i da se trijumfom oproste od Lige šampiona, Lale će imati već sutra od 20 časova na istom terenu, kada se igra utakmica zaostalog trećeg kola elitnog takmičenja.

Izabrane vesti

Odlično je Vojvodina otvorila utakmicu, odigrala na visokom nivou prvi set i povela 1:0. Ali su onda u drugom i trećem dve veoma neizvesne završnice pripale ekipi Benfike. Prelomni trenutak utakmice desio se krajem trećeg seta kada su Novosađani ispustili prednost koju su imali sve vreme u tom periodu igre. Posle toga izabranici Slobodana Boškana pali su i psihološki, pa je lisabnoski tim ubedljivo osvojio poslednji, četvrti set za pobedu 3:1.

U prvi set bolje su ušli Novosađani, stekli su u startu prednost od tri poena razlike, koristeći brojne greške Porugalaca. Tim iz Lisabona vratio se u igru preko veterana Gašpara i stigao do izjednačenja 10:10. Nakon toga igralo se poen za poen, a onda su se Lale odvojile prvi put na plus četiri - 17:13, zahvaljujući Luki Čubrilu, koji je zabeležio dva as poena. U nastavku su čuvali tu prednost projektilima Parapunova. Uspela je Benfika da priđe na minus dva pred kraj seta, ali su Lale nakon tajm-auta vezale tri poena serijom uspešnih blokova Andreja Rudića i stigle do vođstva 1:0.

Drugi set su bolje otvorili odbojkaši Benfike. Bili su znatno disciplinovaniji u bloku, zatvarali Parapunova i držali prednost od dva-tri poena razlike. Uspeli su Novosađani da nakratko preokrenu, ali se Benfika ubrzo vratila preko Oliveire, Rjume i Gašpara, pa su do samog finiša imali zalihu od jednog do dva poena. Ipak, stigli su Novosađani preko veoma razigranog Mehića i Baraneka do izjednačenja 19:19 i tako odveli set u veoma neizvesnu završnicu. Izabranici Slobodana Boškana uspeli su da spasu prvu set loptu, ali ne i drugu kada je snažnim smečom raspoloženi Gašpar doneo izjednačenje u setovima.

Imao je srpski šampion bolje otvaranje trećeg perioda. Sjajnom igrom u defanzivi odlepili su se na tri-četiri poena razlike. U nastavku veliki broj servis grešaka napravili su Portugalci, na kojim su Novosađani čuvali prednost. Izuzetno raspucan u ovom setu bio je Rjuma, koji je držao svoj tim u igri, pa su izabranici Marsela Maca prišli na minimalan zaostatak – 16:15. Nakon toga Novosađani su napravili nekoliko nepromišljenih grešaka i dozvolili ekipi Benfike da izjednači, a potom i da povede 21:20. Nakon toga igra Voše se raspala, nisu pomogla ni dva uzastopna tajm-auta Slobodana Boškana, pa je sa nekoliko vezanih poena Gašpara i Oliveire Benfika stigla do vođstva 2:1 u setovima.

U poslednjem, četvrtom setu u timu Vojvodine u potpunosti je pala konmcentracija, napravili su na startu igrači Benfike seriju 4:0 i dugo vremena čuvali tu prednost. Na trenutke su se Novosađani budili, ali nisu mogli da zaustave neumoljivog Gašpara, preko kojeg su pobegli i na plus šest – 10:16. Do kraja su tu prednost dodatno uvećali i veoma ubedljivo uzreli ovaj set (25:14). Tako je Benfika upisala svoju prvu pobedu u Ligi šampiona ove sezone.

Najefikasniji u timu Benfike bio je Hugo Gašparigrač utakmice – sa 19 poena, a sledio ga je Rafael Oliveira sa 17, dok su u timu Novosađana Kamil Baranek, Radoslav Parapunov i David Mehić zabeležili po 15 poena.

LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE

Benfika - Vojvodina 3:1 (19:25, 26:24, 25:21, 25:14)

Četvrtak

17.30: (4,40) Berlin - Zenit St. Peterburg (1,17)

18.00: (1,85) Hebar – Roselar (1,85)

20.00: (1,65) Benfika – Vojvodina (2,11)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Aleksandar Milošević


tagovi

OK VojvodinaSlobodan Boškan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara