Nerni Eklston (Reuters)
Nerni Eklston (Reuters)

Berni Eklston: Otkazivanje Velike nagrade Rusije pogrešno, jer Putina baš briga za Formulu 1

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 13:19

"Ispravna odluka FIA da ne izbaci Ruse. Ako je vozač u F1, kakve to veze ima sa Rusijom koja vodi rat? Njihovi sportisti nemaju nikakve veze sa ovim sukobom. Oni su samo Rusi"

Uprkos pozivima Ukrajinske autosportske fedearcije da zabrani, Međunordna automobilska federacija (FIA) nije zabranila ruskim i beloruskim vozačima da nastave da se takmiče u motosportu. Tu odluku podržao je i Berni Eklston bivši supremo Formule 1.

Izabrane vesti

"Apsolutno ispravna odluka. Svet se umnogome slaže o ovom sukobu Rusije i Ukrajine. Ali mislim da niko o tome nije razmišljao, niti se zamislio. Ako je ruski vozač u F1, kakve to veze ima sa Rusijom koja vodi rat? Ruski sportisti nemaju nikakve veze sa ovim sukobom. Oni nisu deo toga, i nikada nisu bili deo toga. Oni su samo Rusi", rekao je Eklston.

Čovek koji je umnogome doprineo da Formula 1 bude jedan od najbogatijih sportova na planeti i koji je svojevremeno s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom sklopio ugovor o trci u Sočiju, ipak se ne slaže sa drugom odlukom F1, o suspenziji Velike nagrade Rusije.

"Formula 1 smatra da je otkazivanje VN Rusije prava stvar. Ali da li je to tako, ne znam. U Rusiji nema rata. FIA je potvrdila da je trka otkazana jer ju je prethodno otkazala F1. Da niko nije potegao to pitanje (o otkazivanju) siguran sam da FIA ne bi ništa uradila. Putin verovatno nije zadovoljan onim što se dešava, ali sa svim tim stvarima, u vreme dok je žigosan kao kriminalac i kada je ceo svet protiv njega, mislim da mu nije previše stalo do (organizavanja) trke Formule 1", trezveno rezonuje Eklston, jedan od retkih čije misli nije "zapalio" ratni sukob u Ukrajini.


tagovi

Formula 1Auto motoBerni Eklston

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara