Ben Rotlisberger i Bejker Mejfild (©Reuters, ©Shutterstock)
Ben Rotlisberger i Bejker Mejfild (©Reuters, ©Shutterstock)

Big Ben VS Bejker Mejfild

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 23:21

NFL šampionat: Pitsburg Stilersi i Klivlend Braunsi odlučuju o poslednjem putniku u konferencijsko polufinale

Traži se poslednji putnik u polufinale Američke fudbalske konferencije. Pitsburg Stilersi ili Klivlend Braunsi? Odluka pada u ponedeljak (02.15) na Hajnc fildu. Ova dva tima su prošle nedelje odigrali poslednji meč 17. vikenda ligaškog dela NFL šampionata. Klivlend je pobedio na svom terenu sa 24:22, ali su gosti iz Pensilvanije igrali bez ključnih igrača.

Kvoterbek Ben Rotlisberger je odmarao prošle nedelje. Stilersi su bili fantastični u prvom delu sezone, imali su skor 11-0, ali su onda tri puta uzastopno poraženi. Napad škripi, igra trčanjem skoro da ne postoji, pa je to osnovni razlog zašto je produktivnost oslabila. Odbrana je pretrpela veliki hendikep teškom povredom Bada Duprija, uz Ti Džej Vota, najboljeg defanzivca tima i jednog od najboljih u ligi.

Izabrane vesti

Braunsi su poslednjih nedelja imali problema sa virusom korona. Glavni trener Kevin Stefanski neće moći da vodi ekipu jer je u izolaciji. Kvoterbek Bejker Mejfild je odveo Klivlend u plej-of posle 19 godina posta. Odbrana Stilersa je jedna od boljih, a najveća opasnost po Pitsburg preti od najboljeg tandema raning bekova, Nika Čaba i Karima Hanta. Moraće i Mejfild da odigra svoj najbolji meč u sezoni ako Braunsi žele da iznenade Čelične.

U prvom delu sezone kada su obe franšize bile kompletne, Pitsburg je razbio Braunse sa 38:7 na Hajnc fildu. Ben Rotlisberger, popularni Big Ben, mora mnogo bolje, ali i njegovi risiveri Džu Džu Šuster Smit, Čejs Klejpul i Diontej Džonson moraju da hvataju lopte, a ne da ih ispuštaju kao prethodnih mesec dana. Hvatači Stilersa imaju najveći broj ispuštenih lopti u ligi. Posebno se ističe Džonson sa čak 14 "dropova".

Pitsburg je favorit. Rotlisbeger, osvajač dva Superboula, ima iskustva u ovakvim mečevima plej-ofa, dok je mlada ekipa Braunsa u nastajanju. U odbrani vođa je Majlis Geret, prvi pik na draftu 2017. godine. Problem za goste je povreda Olivije Vernona, iskusnog defanzivnog enda koji se povredio pre nekoliko nedelje i završio je sezonu.

Baltimor je slavio sa 20:13 u derbiju "vajld kard" runde i plasirao se u polufinale Američke fudbalske konferencije (AFC). Ukoliko Pitsburg pobedi Klivlend (ponedeljak, 02.15), onda će Baltimor sledeće nedelje na noge šampion Kanzasu na Erouhedu, a ako pobede Braunsi na Hajnc fildu, onda će Rejvensi u Bafalo.

NFL – PLEJ-OF, "VAJLD KARD" RUNDA

Subota

Bafalo Bils - Indijanapolis Kolts 27:24 (7:3, 7:7, 3:0, 10:14)

Sijetl Sihoks - Los Anđeles Rems 20:30 (0:3, 10:17, 3:0, 7:10)

Nedelja

Vašington Fudbol tim - Tampa Bej Bakanirs 23:31 (0:9, 7:9, 9:0, 7:13)

Tenesi Tajtens - Baltimor Rejvens 13:20 (10:0, 0:10, 0:7, 3:3)

Nju Orleans Sejnts - Čikago Bers u toku

Ponedeljak

02.15: (1,45) Pitsburg Stilers (14,0) Klivlend Brauns (3,10)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Klivlend BraunsPitsburg StilersNFLNFL ligaamerički fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara