©Reuters
©Reuters

BLAST otkrio parove prvog kola Spring Showdowna

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.24. | 16:21

Falcons i Team Spirit na istoj strani žreba, Cloud9 i Heroic predvodi drugu polovinu

Ukupno 16 ekipa će se boriti za dva preostala slota na BLAST Premier Spring Finalas 2024, a u centru pažnje će se naći Team Spirit, aktuelni IEM Kaotwice 2024 šampioni i po mnogima najbolji tim sveta, i Team Falcons za koje će zaigrati Aleksandr "s1mple" Kostylev.

Veliki povratak s1mplea je nešto što će definitivno obeležiti prolećni Showdown, a ukoliko Falcons i Spirit pobede rivale u prva dva kola, gledaćemo direktni okršaj s1mple vs donk u borbi za plasman na Showdown.

Izabrane vesti

Team Spirit je osvojio prvi veliki CS2 turnir u 2024. godini na zaista impresivan način, zbog čega će na narednim turnirima koje budu igrali imati ulogu favorita, iako je MOUZ pokazao na EU RMR da i Spirit može da se pobedi kada su ih savladali u borbi za 3-0 plasman.

Ipak, da bi Spirit uopšte i zaigrao na završnici prolećnog BLAST-a, moraju prvo savladati protivnike u tri meča na turniru Showdown, počevši sa američkom ekipom Elevate koja će im biti protivnik u prvom kolu.

Ukoliko tu slave čeka ih bolji iz duela GamerLegion - BIG, dva tima koja nisu uspela da se plasiraju na Major u Kopenhagenu, i koji ne bi trebali da predstavljaju preveliki problem za Spirit.

Sa druge strane nakon Metizporta, ukoliko dođu do pobede, Falcons igra protiv pobednika meča Imperial - Monte. Monte je ostao bez svog najboljeg igrača, ali i pored toga ulaze kao blagi favorit u meč protiv brazilskog sastava, a oba ova tima ne bi trebala da predstavljaju veću prepreku za Falconse, kada se uzme u obzir kvalitet njihovog sastava.

U gornjoj polovini žreba preostalih osam timova će voditi borbu za drugi slot. Cloud9 otvara Showdown protiv ekipe Rare Atom, a već u narednom kolu bi ih mogao čekati Team Liquid, ukoliko savladaju nezgodni SAW.

Heroic bi trebalo lako da izađe na kraj sa Ninjas in Pyjamas koji sada već dugo vremena u kontinuitetu potresaju problemi, a poslednji par prvog kola čine OG i Complexity.

Blast Spring Showdown je na programu od 6. do 10. marta uz direktan prenos na Arena Esport TV kanalu.


tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara