Bojan Janić (©MN Press)
Bojan Janić (©MN Press)

Bojan Janić: Skidam kapu mojim momcima, ponosan sam kako smo dobili četvrti set

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.04.23. | 21:42

Trener Partizana je izneo pohvale na račun svoje ekipe, koja je povela u finalnoj seriji plej-ofa protiv Vojvodine

Bolji početak finalne serije odbojkaši Partizana nisu mogli da zamisle... Odmah na startu pobedili su Vojvodinu - 3:1 i to u sred Novog Sada. Imali su šansu da trijumfuju i maksimalnim rezultatom, ali su dobili jednu lekciju u trećem setu.

Vodili su 23:17, laganim koracima su išli ka vođstvu 1-0 u seriji, a onda su stali i dozvolili rivalu da se vrati u igru. Nisu kažnjeni za to opuštanje, ali su morali da provedu na terenu nešto više vremena nego što je delovalo da će...

Izabrane vesti

Gubitak seta ih nije poremetio jer su u četvrtom potpuno izdominirali. Ostavili su protivnika na samo 15 poena i sa velikim samopouzdanjem će dočekati naredni obračun (subota, dvorana Master).

"Videli ste... Prvi set smo iščupali, drugi set smo još više iščupali... Mislim da su oni imali set loptu kad je Batak napravio as. U trećem smo vodili 23:17, Voša nije odustajala i svaka im čast. Moram da im čestitam na tome. Mi smo im pomogli nekim našim greškama", pričao je posle utakmice trener Partizana Bojan Janić. "Ono na šta sam najviše ponosan večeras je to da smo ovako dobili četvrti set. Iz iskustva vam pričam da retko koja ekipa može da se vrati posle 2:0 i 23:17, gde si praktično otišao da se tuširaš - oni su nas prelomili, a onda smo u četvrtom setu pokazali karakter po hiljaditi put. Skidam kapu mojim momcima, stvarno mislim da to nije bilo lako".

Najveće zasluge za pobedu idu na adresu kapitena Milije Mrdaka, koji je završio utakmicu sa 24 poena.

"U prva dva seta je bila rezultatska klackalica, a mi smo na kraju našom smirenošću uspeli da ih dobijemo. U trećem setu ono što se desilo iz jednog ugla je loše, ali s neke strane po mom mišljenju je i super, jer smo onda u četvrtom setu uspeli da se stabilizujemo i smirimo. Drago mi je što smo ga lepo priveli kraju. Ovo je tek prva utakmica, ništa nije završeno. Ima još mnogo da se igra, Vojvodina je odlična ekipa, mogu na sledećem meču da budu potpuno drugačiji igrači, da igraju neporedivo bolje nego danas. Mi ćemo se truditi da igramo našu igru, da budemo smireni i da idemo dalje do pobede".

Trener Vojvodine Slobodan Boškan je svestan šta su njegovi izabranici ispustili u prva dva perioda...

"Odlučujuće je bilo što nismo naše šanse iskoristili u prva dva seta. I onda kad ne iskoristiš te šanse, onda protivniku to digne samopouzdanje i ostanete zatečeni. Glavni problem nam je to što smo na teške lopte bili mnogo nemirni u bloku. Oni nisu morali ni jako da udaraju, nego samo da pucaju po bloku i to im je davalo rezultat. Izgubili smo prvi meč, malo ćemo se odmoriti i krenuti da razmišljamo o drugom duelu na terenu Partizana", zaključio je Boškan.



tagovi

Bojan JanićOK PartizanSlobodan BoškanMilija MrdakOK VojvodinaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara