""
""

Bord F1 timova: Dajmlerovci, manite se Honde i Meklarena!

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.05.17. | 11:25

Mercedes kao “neće i hoće” da pomogne Hondi, a Red Bul i Fors Indija mu to kao brane

Red Bul i Fors Indija opominju Mercedes AMG Petronas da se mane ćoravog posla i ekspedicije vezane za pomoć Hondi u oživljavanju tehnologije proizvodnje motora. Po njima svako treba da se bavi svojim poslom. Toto Volf, glavni F1 opunomoćenik Ditera Žečea, direktora Dajmler koncerna se po tom pitanju pravi nevešt.
“Honda je valika, prestižna kompanija. Oni su sada u teškoj situaciji i uveren sam da će naći način kako da prevaziđu sve ovo bez naše pomoći”, rekao je Toto Volf i odbio prvi nalet optužbi po kojima upravo on vodi projekat upadanja Dajmlera u Hondine motorne odaje.
“Mi plaćamo za usluge Mercedesu. Te pare ne idu za razvoj motora, već za ceo tim. Sigurno bi bilo negativno za sve nas da oni tu tehnologiju podele sa ostalim našim konkurentima”, glas je Boba Frenlija, direktora Fors Indije. Na njegov stav ide i izjava Helmuta Marka iz Red Bula.
“Ne znam da li je ovo tačno, ali nije dobra ideja”, zakiljučak je Helmuta Marka koji jasno ukazuje da bi se Dajmlerovim mešanjem u Hondin posao došlo u mat poziciju. Jednostavno, Mercedes bi se na mala vrata uvukao u još veći broj ekipa, pa bi na osnovu monopolističkih pravila do daske bogatio razvojni program njihove matične ekipe. To bi po rečima ljudi iz vodećih sportskih garnitura Formule 1 upropastilo draž sporta jer bi se sve u manjoj ili većoj meri svelo na borbu za prevlast između Mercedesa i Ferarija.

Izabrane vesti

(Foto: Action Images)


tagovi

Diter ŽečeFormula 1Fors IndijaHelmut MarkoHondaMeklarenMercedes AMG PetronasRed BulToto Volf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara