""
""

Borković na podijumu – Vesnić u šljunku na Salcburgringu

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.06.17. | 14:11

Iskustvo je presudilo! Borković se po drugi put ove sezone našao na zlatnom TCR podijumu za razliku od Mikice Vesnića koji je posle udesa morao da napusti boj bez plasmana

Pobednik prve TCR trke na pisti Salcburgring je srpski automobilista Dušan Borković. Ovo je drugi drugi zlatni podijum za našeg vozača u Alfa Romeovoj “TCR đulijeti” ove sezone.

Izabrane vesti

Duca Borković je dobro započeo trku, pa je na samom startu pretekao Homolu. Tri kruga kasnije on je već raspolagao sa kapitalnom sekundom prednosti. Homola nije mogao da prati njegov trkački tempo, pa je s mukom zadržavao drugo mesto. Naime, on je čak par puta izletao u poslednjoj krivini, pa je bilo već bilo očigledno da Dušan Borković do podijuma može da se provoza bez pretnje ozbiljnijeg rivala koji će ga ugroziti. Treće mesto pripalo je Kominiju koji je sada na drugoj poziciji generalnog plasmana.

Žal ostaje za postignućem Milovana Vesnića. On je na startu izgubio je poziciju od Altoe, a zatim ga je obišao i Verne. Mikica Vesnić je do petog kruga bio na 18. mestu. U osmom krugu je došlo do incidenta. Ende je sa začelja grida zakačio Vesnića. Obojica su završila u šljunku. Amerikanac je pokušao i uspeo da se s probušenom gumom vrati u boks. Mikica Vesnić je ostao u prvoj šikani i tako završio trku. Posle toga i Haf je izleteo svom silinom udarivši u ogradu, pa je na stazu je izašlo sigurnosno vozilo.

(Foto: Dušan Borkovic PR Tim)


tagovi

Dušan BorkovićMikica VesnićTCR

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara