Odbojkaši Vojvodine (Starsport)
Odbojkaši Vojvodine (Starsport)

Boškan: Možda je za neke iznenađenje to što je Spartak u finalu, ali za mene nije

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.04.22. | 11:58

Vojvodina spremna dočekuje početak finalne serije

Uzlaznom putanjom ide forma odbojkaša Vojvodine. U plej-ofu Novosađani deluju mnogo sigurnije nego što je to bio slučaj tokom ligaškog dela. Lako su prešli prve dve prepreke i sada spremno dočekuju početak finalne serije. Sa ulogom favorita će krenuti u napad na šestu vezanu šampionsku krunu.

Prvi duel se igra u ponedeljak u Subotici (19 časova), jer je Spartak u polufinalu izbacio Crvenu zvezdu koja je kao prvoplasirana ušla u razigravanje i na taj način preuzeo prednost domaćeg terena.

Izabrane vesti

"Možda je za neke iznenađenje to što je Spartak u finalu, ali za mene nije. Mislim da su Subotičani već protiv Radničkog pokazali ozbiljnu nameru, a onda to potvrdili i protiv Zvezde", rekao je u najavi finalnog susreta trener Lala Slobodan Boškan. "Činjenica je da smo u ligi bili uspešni u mečevima protiv Spartaka, ali sada je važno da to ostavimo iza nas. Mislim da obe ekipe igraju bolje nego u ligi. Subotičani su jači za korektora Murada Kana, koji se odlično uklopio i dobro igra. Očekujem teške mečeve, iako su nas proglasili favoritom. Svako ko dođe u finale nije tu slučajno nego potpuno zasluženo. Treba da pokažemo, kao i u prethodnim mečevima, da smo ozbilijan tim i da rivala shvatimo tako i da na taj način pristupimo i celoj seriji".

Šef stručnog štaba Vojvodine zna koji recept treba da upotrebi da bi njegov tim došao do još jednog trofeja.

"Zadovoljan sam kako radimo, posebno u poslednjih mesec dana, ali ono što je bilo važno jeste to da budemo zdravi kako bismo mogli realizovati trening kako smo zamislili. Moramo biti agresivni ne samo u napadu i servisu, nego i u odbrambenim elementima, jer su i oni važni za kvalitetnu igru. To je čvrsta potpora za osvajanje poena. Kako smo igrali protiv Mladog radnika i Partizana tako treba i protiv Spartaka. Cilj je da nametnemo naš stil igre", podvukao je Boškan.

Slobodan Boškan (Starsport)Slobodan Boškan (Starsport)

Velika očekivanja od finalne serije ima i iskusni primač servisa Kamil Baranek.

"U prethodna četiri meča u plej-ofu smo pokazali da smo kao tim dobri i da nas je teško zaustaviti. Imamo mnogo samopouzdanja, igramo snažnu, agresivnu odbojku. Ponosan sam na ono što smo prikazali prethodnih nedelja, jer pre toga nismo bili na tom nivou. Mislim da smo uradili do sada odličan posao i da ne treba da stanemo, nego da nastavimo na isti način. Neće biti lako, moramo ostati fokusirani i koncentrisani. Uvek mislim da lično mogu više, ali mi je najvažnije da tim igra bolje, jer onda i individualno svako od nas igra bolje. Svi znamo koliko je važno osvojiti titulu za ovaj klub, ali i za svakog od nas pojedinačno. Ne želimo da ispustimo ovu šansu i mislim da zavisi od nas", zaključio je Kamil Baranek.

Finale se igra na tri pobede, a druga utakmica je na programu u Novom Sadu 10. aprila od 20 časova. Treći susret se igra u Subotici u sredu 13. aprila.



tagovi

Slobodan BoškanKamil BaranekOK SpartakOK VojvodinaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara