Dragoljub Zbiljić i Slobodan Boškan (MN Press)
Dragoljub Zbiljić i Slobodan Boškan (MN Press)

Boškan: Nastavljamo ulaganja, pravimo još jači tim, želimo bolje partije u Evropi

Vreme čitanja: 4min | pon. 18.04.22. | 16:28

"Vojvodina je klub koji se stalno razvija i napreduje. Ova titula je mnogo važna i iz tog razloga, jer je potvrda upravo tog kontinuiteta", rekao je trener Novosađana

Maksimalnom pobedom nad Spartakom iz Subotice, odbojkaši Vojvodine sinoć su stigli do šeste uzastopne titule domaćeg šampionata. Iako je Spartak pobedom u Subotici uspeo da produži seriju, izabranici Slobodana Boškana demonstrirali su šampionski mentalitet i sa velikim brojem navijača proslavili novu titulu u Spensu. Stvarao je Spartak Novosađanima probleme u drugoj i trećoj utakmici, ali sinoć Subotičani nisu imali nikakve šanse protiv kvalitetnijeg rivala, pa u klupske vitrine Stare dame stiže 19. šampionski pehar.

Izabrane vesti

Čestitam na sjajnoj utakmici celom stručnom štabu i upravi, a posebno igračima na tome kako su odigrali. Bio je ovo odličan odgovor na utakmicu koju smo izgubili sa 3:0 u Subotici“, rekao je trener Lala Slobodan Boškan za Mozzart Sport. „U ovom meču pokazali smo najbolje od onog što smo radili tokom cele sezone. Apsolutno smo nadigrali ekipu Spartaka. Nisam gledao statistiku, ali vizuelni utisak mi je da smo bili bolji od njih u svim elementima. Bili smo odlični, rešeni da igramo i pobedimo. Možda ovo nije bila najbolja partija u sezoni, ali svakako jeste odlična. Posebno je lepo što smo osvojili titulu u Novom Sadu, pred našom publikom. Navijači su bili fenomalni, i podrška u obe utakmice koje smo igrali u Novom Sadu bila je zaista sjajna. Bilo je uživanje igrati u ovakvoj atmosferi“.

Poručio je da su igrači na neki način potcenili ekipu Spartaka u finalnoj seriji.

Veoma sam zadovoljan kako smo odigrali četvrtfinale i polufinale, a što se tiče finala mislim da su igrači donekle potcenili protivnika. Mislili su da će biti mnogo lakše jer smo ih pobedili četiri puta u prvenstvu, što nam je malo spustilo gard. Spartak je značajno podigao formu u odnosu na poslednji susret, koji smo igrali sa njima pre tri meseca. U finalnoj seriji bila je to jedna drugačija, kvalitetnija ekipa, puna samopouzdanja, energije i veoma motivisana. Ispostavilo se da je taj poraz u Subotici bio potreban šamar da se trgnemo i uzmemo stvar u svoje ruke. Upravo to je rezultat ove ubedljive pobede“.

Imala je Voša ove sezone oscilacija u igri tokom ligaškog dela sezone, ali su pred plej-of Lale značajno podigle formu.

Liga šampiona, hteli to ili ne, odvlači dosta energije i pomera fokus sa domaćeg prvenstva. Nije lako izdržati taj ritam igranja utakmica na svaka tri dana. Naporno je putovati i igrati protiv ekipa kao što su Benfika, Berlin, Zenit, a istovremeno održati visok nivo u domaćem prvenstvu. Normalno je da u takvoj situaciji dođe do određenih oscilacija. Međutim, kada završite sa učešćem u Ligi šampiona, onda se možete više posvetiti domaćem prvenstvu i tek tada zapravo izađe na videlo sve ono što smo radili tokom cele sezone“.

Mučili su se mnogo Novosađani ove sezone i sa povredama.

Povrede su sastavni deo sporta i jedne sezone. Zato smo koristili desetak igrača koji su dali značajan doprinos. Možda su neki mlađi igrači, kao što su Bošnjak, Mišković i Vujović imali nešto manju ulogu, ali svi ostali su značajno učestvovali. To svakako doprinosi kvalitetu ekipe i daje dodatnu snagu“.

Boškan je istakao da ne žale za Kupom, ali da su mogli više u Ligi šampiona.

Kada je reč o Kupu, izgubili smo od Partizana 3:0 u prvoj utakmici, ali smo igrali bez Parapunova, koji se povredio noć pred utakmicu. U Novom Sadu smo uspeli da im uzvratimo, ali na kraju to nije bilo dovoljno da prođemo dalje. Međutim, nemamo za čim da žalimo. Što se tiče Evrope, izuzetno je značajna ta pobeda protiv Zenita u Sankt Peterbrugu, ali ostaje žal što protiv Benfike nismo uradili više. Mislim da smo mogli i da pobedimo u jednoj utakmici. Ipak, izvući ćemo pouke, pa da naredne sezone budemo još bolji“.

Prerano je govoriti o planovima za narednu sezonu, ali Vošin cilj ostaje...

Dalje razvijanje. Vojvodina je klub koji se stalno razvija i napreduje. Ova titula je mnogo važna i iz tog razloga, jer je potvrda upravo tog kontinuiteta. Jednostavno kada imate kontinuitet osvajanja titula, onda možete da pravite dalje planove i da dodatno napredujete. Ovo znači i nastavak ulaganja i omogućava nam da pravimo još jači tim, koji će prikazati još bolje partije i u Evropi. Sa ovom titulom dobijamo novi zamah i snagu da se spremamo za naredna takmičenja, koja predstoje“, zaključio je šef stručnog štaba srpskog šampiona Slobodan Boškan.

PIŠE: Aleksandar MILOŠEVIĆ



tagovi

Slobodan BoškanOK VojvodinaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara