Slobodan Boškan (©Starsport)
Slobodan Boškan (©Starsport)

Boškan: Trebalo je istrpeti sve Kanove poteze, očekujem odličnu predstavu u Subotici

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.04.22. | 11:46

Trener Novosađana se nada da će njegova ekipa završiti posao već posle tri meča finalne serije

Nakon velikog preokreta i taj-brejka, odbojkaši Vojvodine sinoć su u Spensu stigli do druge pobede u finalnoj seriji plej-ofa nad Spartakom iz Subotice. Lale su tako prišle veoma blizu šeste uzastopne šampionske titule, a prvu meč loptu za osvajanje trofeja imaće u sredu u Subotici.

Iako su Subotičani vodili sa 2:1 i imali meč loptu, izabranici Slobodana Boškana pokazali su šampionski mentalitet. Uspeli su da utakmicu uvedu u peti set, a onda posle taj-brejka stignu do trijumfa odnosno vođstva od 2:0 u finalnoj seriji.

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba Lala Slobodan Boškan zadovoljan je pobedom svog tima.

"Iako smo loše otvorili utakmicu, vremenom smo uspeli da pronađemo ritam koji nama odgovara. Počeli smo da pravimo serije poene, a s druge strane nismo dozvoljavali protivniku da to čini. Gubili smo sa 2:1, ali bitno je da smo uspeli da preokrenemo i nakon taj-brejka pobedimo. Sve u svemu, bila je ovo jedna veoma naporna utakmica, u kojoj smo u pojedinim momentima mogli da vidimo sve najbolje od obe ekipe. Čestitam Spartaku na sjajnoj igri i lepoj odbojkaškoj predstavi, kao i mojim igračima na zasluženoj pobedi“, rekao je Slobodan Boškan posle utakmice.

Najviše problema Lalama je pravio korektor Subotičana Murad Kan, koji je zabeležio čak 35 poena.

"Imali smo velikih problema u bloku. Mučili smo se dosta sa napadima Murada Kana. On je sjajan igrač, ali isto tako mislim da smo mi bili neprecizni u blokiranju njegovog napada. Taktički gledano, to je prilično jednostavna situacija. Kada znate da će jedan igrač dobijati najviše lopti, onda to morate da iskoristite. Mi smo to počeli da koristimo tek krajem četvrtog seta i u taj-brejku, nakon čega smo pobedili. Na kraju smo uspeli da se vratimo, ali trebalo je pre toga istrpeti sve Kanove dobre poteze i poene“.

Vojvodini samo jedna pobeda nedostaje da odbrane tron, ali Boškan poručuje da nema opuštanja.

"Vodimo sa 2:0 u seriji, ali to ne znači ništa još uvek. Videli smo koliko dobro Spartak može da igra. U Subotici opet očekujem sjajnu atmosferu i jednu odličnu odbojkašku predstavu. Mislim da će sala biti u potpunosti ispunjena navijačima i da će Spartak biti još motivisaniji. Očekujem da će pokazati još bolju igru nego u ovoj utakmici. Ipak, to je motiv više i dodatni izazov za nas da budemo na još većem nivou i da posle te treće utakmice finala plej-ofa osvojimo titulu“, zaključio je trener Novosađana.

Treća utakmica finalne serije igraće se u sredu od 17 časova u Subotici. Vojvodina bi pobedom osvojila titulu, a u slučaju da trijumfuje Spartak serija bi se nastavila u Novom Sadu.

FINALNA SERIJA SUPERLIGE SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

Prva utakmica: Spartak - Vojvodina 0:3 (22:25, 22:25, 33:35)

Druga utakmica: Vojvodina - Spartak 3:2 (19:25, 25:20, 18:25, 30:28, 15:11)

Treća utakmica - sreda 13. april u Subotici

Četvrta utakmica - 17. april u Novom Sadu

Peta utakmica (ako bude potrebe) - 20. april u Subotici

*serija se igra na tri pobede

PIŠE: Aleksandar MILOŠEVIĆ



tagovi

Slobodan BoškanSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara