Tom Brejdi na meču sa Sejntsima prošle sezone (©AFP)
Tom Brejdi na meču sa Sejntsima prošle sezone (©AFP)

Brejdi i Tampa melju rivale, na redu su Sejntsi, Mejfild i Čab udaraju na Stilerse, Tenesi bez Hulija

Vreme čitanja: 6min | ned. 31.10.21. | 11:19

Osmi vikend NFL šampionata: Derbiji u Klivlendu, Nju Orleansu i Indijanapolisu. Šampion deluje dominantno, a u tim se vraćaju Rob Gronkovski, Lavonte Dejvid i Ričard Šerman. Fali samo Antonio Braun

Nema više neporaženih franšiza u NFL šampionatu. U petak ujutru pala je i Arizona od desetkovanog Grin Beja (21:24), a danas su na programu 12 utakmica osmog kola. Mečevi počinju od 18 časova, a ne od 19, kao što je to bio slučaj u prethodnim nedeljama. Razlog je što Amerikanci tek naredne nedelje vraćaju časovnike, pa će ovaj termin, pogotovo za noćne utakmice, biti prihvatljiviji za ljubitelje jajaste lopte na Starom kontinentu.

Poslastica dana je duel u Mercedes Superdomu u Nju Orleansu. Domaći Sejntsi dočekuju dominantnog šampiona, Tampa Bej (21.25), prvog favorita za trofej Vinsa Lombardija. Tom Brejdi je kao vino, što stariji to bolji. Igra fantastično, mnogo bi rekli nikad bolje i prvi je favoriti za laskavu nagradu MVP sezone. Ekipa je popunjena na svim pozicijama, kao u napadu, tako i u odbrani, pa povrede nimalo ne remete Bakanirse.

Izabrane vesti

21.25: (2,70) Nju Orleans Sejnts (14,0) Tampa Bej Bakanirs (1,55)

Za ovaj susret, Brejdi ne može da računa samo na Antonija Brauna. Sjajni risiver zbog povrede propušta i drugi meč, ali se verovatno vraća Rob Gronkovski. Snažni tajt end propustio je četiri utakmice, ali i bez njegove pomoći, Tampa je imala maksimalni učinak. Legendarni kvoterbek je lider po broju bačenih jardi, igra sigurno, ne gubi mnogo lopti. Odbrana Sejntsa je jedna od boljih, vrše odličan pritisak na kvoterbekove. Dominira Kamerona Džordan, ali i Tampa ima jednu od od najboljih ofanzivnih linija koja ne dozvoljava mnogo puta da defanzivci stignu do Brejdija.

---------------------------------

Mozzart je ponudio i igru – tačdaun, da ili ne. Na vama je na pogodite da li će igrači da poentiraju ili neće. U ponudi je 52 fudbalera.

-----------------------------------

Sejntsi igraju tek drugi meč u svojoj dvorani. Na početku šampionata su morali da igraju na Floridi jer je vladala opasnost po grad u Luizijani od uragana Ira. Imaće gosti motivisanog rivala, koji ima odličan skor od četiri pobede i dva poraza i nada se da može da pripreti divizijskom rivalu s Juga NFC-a. Posebno će motiv da ima Džejmis Vinston, kvoterbek Nju Orleansa. On je draftovan od Tampe kao prvi pik 2015. godine. Dugo su Bakanirsi imali poverenja u njega, ali na kraju su se odlučili da prepuste sudbinu franšize u ruke Tomu Brejdiju i nisu pogrešili. Vinston je prošle sezone bio rezerva Druu Brisu, a posle penzionisanja dugogodišnjeg kvoterbeka tima iz Luizijane dobio je šansu da bude startni vođa napada.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE TAMPA BEJ DA ODBRANI TITULU U NFL ŠAMPIONATU JE 5,50.

Vinston ove sezone predvodi solidan napad Sejntsa. Problem je što nema jake hvatačke mete. Prvi risiver tima Majkl Tomas je i dalje povređen, pa u napadu domaćina sve zavisi od Elvina Kamere, posle Derika Henrija, najboljeg raning beka lige. Prethodne nedelje, Nju Orleans je pojačao Mark Ingram koji se posle dva godine vratio u Sejntse. Proveo je dve sezone u Baltimoru, a na startu ove je igrao za Hjuston.

Džejmis Vinston (©AFP)Džejmis Vinston (©AFP)

Igra trčanjem je osnova Sejtsa, ali upravo u tom segmentu igre Tampa je godinama najbolja u ligu. Za Bakse se vraća u tim lajnbeker Lavonte Dejvid i kornerbek Ričard Šerman. Domaćin će i dalje da bude lišen pomoći univerzalca Tajsoma Hila, kvoterbeka koji radi sve na terenu, od raning beka, risivera, pa do specijalnog tima. Teško će Sejntsi da pomrse račune šampionu kome dajemo prednost u derbiju kola.

18.00: (1,55) Klivlend Brauns (14,0) Pitsburg Stilers (2,70)

Klivlend je pre desetak dana pobedio Denver (17:14) iako je igrao bet kvoterbeka Bejkera Mejfilda i prvog raning bek Nika Čaba. Obojica su spremna za današnji duel (18.00) protiv Pitsburg Stilersa. Ovaj meč je veoma važan za oba tima. Za Braunse će igrati i roviti Odel Bekam. Čelični se uzdaju u odbranu i meastralnog defanzivnog enda TI Džej Vota. Napad sa Benom Rotlisbergerom je traljav ove sezone. Teško popularni Big Ben pronalazi svoje risivere. Za Džu Džua Šustera Smita je gotov ovaj šampionat. Stilersi veruju u eksploziju Čejsa Klejpula i ruki raning beka Nadžija Herisa.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Klivlend je najjači po zemlji. Umesto povređenog Karima Hanta, Čabu će da pomaže Dernest Džonson koji je bio odličan u meču sa Bronkosima u prošlom kolu. Braunsi su bliži trijumfu.

Indijanapolis i Tenesi su timovi koji su u naletu. Pogotovo su Tajtensi napravili bum kada su dobili na svom terenu Bafalo Bilse i Kanzas Siti Čifse. Koltsi imaju dve uzastopne pobede i ovaj meč sa divizijskim rivalom s juga AFC-a mogao bi da bude ključan za plej-of nade Karsona Venca i drugove. Gosti iz Nešvila igraće bez veterana Hulija Džonsa. Imaće Rajan Tanehil pomoć elitnog risivera Ej Džej Brauna, ali sve u igri Tenesija se vrti oko Derika Henrija. Odbrana domaćeg tima na čelu sa Darijusom Lenardom biće na mukama kako da zaustavi popularnog Kralja. U Nešvilu su Tajtensi dobili Indijanapolis sa 25:16 u prvom delu šampionata. Koltsi su od tada mnogo bolji, ali malu prednost dajemo gostima koje fantastično vodi trener Majkl Vrejbel.

18.00: (1,70) Indijanapolis Kolts (13,0) Tenesi Tajtens (2,40)

San Francisko ima četiri vezana poraza. Džimi Garopoplo broji poslednje dana kao starter Fortinajnersa. Poslednji voz za tim Kajla Šenehana je gostovanje na Soldžer fildu u Čikagu (18.00). Bersi su takođe kilavi u napadu, odbrane su jači deo ovih franšiza, pa treba očekivati tvrd meč s malim brojem poena.

Bafalo Bilsi i Los Anđeles Remsi imaju lake zadatke protiv Majamija, odnosno Hjustona, dok se i od prijatnog iznenađenje sezone, Sinsinatija, očekuje da lagano slavi u Njujorku protiv očajnih Džetsa. Mladi ruki kvoterbek, drugi pik na draftu, Zek Vilson, neće predvoditi napad domaćina zbog povrede. U trejdu protekle nedelje je vratio se iskusni Džo Flako, ali će na teren protiv Bengalsa da istrči Majk Vajt.

Čardžersi su dobili šamarčinu u Baltimoru pre dve nedelje, imali su i slobodan vikend, pa će Džastin Herbert i drugovi imati šansu da vrate u pobednički ritam veečras (21.05) protiv Nju Inglanda. Petriotsi su i ove sezone daleko od plej-ofa. Ruki kvoterbek Mek Džons je sve bolji, ali dve pobede protiv slabašnih Džetsa i jedva izvojevani trijumf protiv Hjustona ne ulivaju poverenje u četu Bila Beličika.

21.05: (1,55) Los Anđeles Čardžers (14,0) Nju Ingland Petriots (2,70)

Sijetl traži poslednju nadu za plej-of protiv Džeksonvila. Džino Smit i dalje menaj povređenog Rasela Vilsona. Bez njega, Sihoksi su jedan od najgorih timova u ligi. U prošlom kolu su postigli samo 10 poena Sejntsima. Gosti s Floride dolaze s prvim pikom na draftu ove godine Trevorom Lorensom i mogli bi da iskoriste neigranje Vilsona i stignu do tek druge pobede.

Denver i Vašington su u lošoj formi. Bronkosi su vezali četiri poraza, pa je za obe franšize ovaj meč presudan u borbi za doigravanje u NFL šampionatu.

NFL – 8. KOLO

Petak

Arizona Kardinals - Grin Bej Pekers 21:24 (7:0, 0:10, 7:7, 7:7)

Nedelja

18.00: (1,60) Atlanta Falkons (14,0) Karolina Panters (2,55)

18.00: (1,02) Bafalo Bils (22,0) Majami Dolfins (16,0)

18.00: (2,55) Čikago Bers (14,0) San Francisko Fortinajners (1,60)

18.00: (1,55) Klivlend Brauns (14,0) Pitsburg Stilers (2,70)

18.00: (2,55) Detroit Lajons (14,0) Filadelfija Igls (2,55)

18.00: (1,90) Hjuston Teksans (hendikep -15,5) Los Anđeles Rems (1,80)

18.00: (1,70) Indijanapolis Kolts (13,0) Tenesi Tajtens (2,40)

18.00: (5,40) Njujork Džets (15,0) Sinsinati Bengals (1,20)

21.05: (1,55) Los Anđeles Čardžers (14,0) Nju Ingland Petriots (2,70)

21.05: (1,60) Sijetl Sihoks (14,0) Džeksonvil Džeguars (2,55)

21.25: (1,60) Denver Bronkos (14,0) Vašington Futbol tim (2,55)

21.25: (2,70) Nju Orleans Sejnts (14,0) Tampa Bej Bakanirs (1,55)

Ponedeljak

01.20: (1,60) Minesota Vajkings (14,0) Dalas Kaubojs (2,55)

Utorak

01.15: (1,20) Kanzas Siti Čifs (15,0) Njujork Džajants (5,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

američki fudbalNFL ligaNFLTampa Bej BakanirsNju Orleans SejntsTom Brejdi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara