"Greror Šlirencauer"
"Greror Šlirencauer"

ČETIRI SKAKAONICE: Šlirencauer ponovo

Vreme čitanja: 1min | ned. 06.01.13. | 19:19

Austrijanac bio najbolji u Bišofshofenu i u odbranio titulu iz prošle godine

Greror Šlirencauer

Austrijski skijaški skakač Gregor Šlirencauer osvojio je titulu na turneji Četiri skakaonice, pošto je danas u Bišofshofenu zauzeo prvo mesto ispred Norvežanina Andersa Jakobsena.

Šlirencauer je na poslednjem takmičenju na turneji skokovima od 133 i 137,5 metara i ukupno 272,7 bodova pobedio ispred Jakobsena, koji je sa 131,5 i 139 metara i 270,4 boda zauzeo drugo mesto.

Treći u Bišofshofenu bio je mladi Štefan Kraft, kojem je to bilo prvo pobedničko postolje u karijeri.
"Anders je vrhunski skočio u drugoj seriji, nisam bio siguran da li ću pobediti na ovom takmičenju, ali sam vrlo srećan. Jakobsen se sjajno borio tokom cele turneje. Nisam bio nervozan, u dobroj sam formi. Lider sam u Svetskom kupu i potrudiću se da to i ostanem", rekao je Šlirencauer posle takmičenja u Bišofshofenu.

Austrijanac je turneju završio sa 1.100,2 boda, Jakobsen je imao 1.087,2, dok je treći bio Tom Hilde iz Norveške sa 1029,2 boda.

Šlirencauer je tako odbranio titulu koju je osvojio prošle godine i ujedno izjednačio rekord po broju pobeda u Svetskom kupu koji je držao legendarni Finac Mati Nikenen.
"Nisam razočaran, borili smo se do poslednjeg skoka. Ovo je odlično izdanje čitavog norveškog tima. Dao sam sve što sam mogao. Zadovoljan sam onim što sam uradio, bio sam dva puta prvi i jednom drugi", rekao je drugoplasirani Jakobsen.

U generalnom plasmanu Šlirencauer je povećao prednost u odnosu na Zeverina Frojnda iz Nemačke i sada ima 808 bodova. 

Izabrane vesti

(FOTO: Action Images)


tagovi

Četiri skakaoniceGregor Šlirencauerski-skokoviskijanje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara