Vaterpolisti Crne Gore (©MN Press)
Vaterpolisti Crne Gore (©MN Press)

Crna Gora treći put poprimila zlatan sjaj u Svetskoj ligi, Aleksandar Ivović u MVP modu

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 23:35

Ajkule potopile selekciju Sjedinjenih Američkih država u finalu - 9:8

Okićeni zlatnom medaljom u Svetskoj ligi vaterpolisti Crne Gore putuju u Tokio na Olimpijske igre, gde će uz selekciju Srbije biti jedni od favorita za osvajanje odličja. Posle velike borbe Ajkule su u finalu savladale Sjedinjene Američke Države i treći put od osamostaljenja osvojile Svetsku ligu. 

U velikom finalu dominirao je Aleksandar Ivović. Briljantnom partijom Ivović je stigao do MVP priznanja i poveo Crnogorce do novog zlata. Ispalio je popularni Leka pet harpuna i presudio Amerikancima. 

Izabrane vesti

Ne kažu slučajno sportisti da su godine samo broj, granice su odavno pomerene, a primer koji to savršeno oslikava je Aleksandar Ivović. Kako igra, ne čudi što mu je Pro Reko ponudio novi ugovor iako gazi 35. godinu. Po ko zna koji put je Ivović odigrao maestralno na obe strane i demonstrirao vanserijsko umeće i klasu. 

U bazenu rovovska borba. Sastav Dejana Udovičića pokazao je da pobeda nad favorizovanim Italijanima u polufinalu nije slučajnost i da nije proistekla iz lošeg dana Azura, već da Amerikanci mogu da pariraju najboljim selekcijama na svetu. 

A, ako se neko upoznao sa mogućnostima Crne Gore onda je to Amerika. Sparingovali su Crnogorci i Amerikanci uoči završnog turnira Svetske lige, odigrali i meč u Herceg Novom u kojem su Ajkule slavile posle boljeg izvođenja peteraca. Tek nešto manje bila je dramatičan njihov duel u finalu.

Crna Gora je minut i po pre kraja napravila ključan zaveslaj ka šampionskom zvanju i lovorikama. Tim Vladimira Gojkovića se golom Dušana Matkovića odlepio, stekao je dva gola prednosti (9:7), a Amerikanci su do kraja uspeli samo da ublaže poraz.

To je Dušanu Matkoviću bio jedini gol na meču, ali zlata vreda. Ivović je pet puta zatresao mrežu rivala, Marko Petković je postigao dva gola, a Vladan Spaić jedan. Kod Amerikanaca je najefikasniji bio Hejns Dub sa tri, Ben Halok se dva puta upisao na semaforu, a novi igrač Partizana, Aleks Boven, dao je jedan gol. 

Bronzana medalja pripala je reprezentaciji Grčke, koja je nadigrala Italijane - 10:8.


tagovi

vaterpolo reprezentacija Crne GoreVaterpolo reprezentacija Sjedinjenih Američkih DržavaVaterpolo reprezentacija GrčkeVaterpolo reprezentacija ItalijeSvetska liga vaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara