Vladimir Cupara (©Reuters)
Vladimir Cupara (©Reuters)

Cupara: Neka Volf ima 20 odbrana, samo da mi pobedimo

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.01.23. | 08:55

„Nemačka ima pivotmene svetske klase, ali imamo ih i mi. Kada vidim srpsku zastavu na tribinama, to je dodatna motivacija. Nema veze što će protivničkih navijača da bude više, navikli smo na to“, rekao je golman Orlova za Mozzart Sport

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Nema Dejana Milosavljeva u Katovicama, ali ima Srbija još jednog vrhunskog golmana, čuvara mreže Vesprema, od 2024. godine uzdanice Dinama iz Bukurešta, Vladimira Cuparu.

Izabrane vesti

Posle izostanka asa Fuksea iz Berlina na plećima Beograđanina je sada veliki teret. Bio je sjajan u prijateljskom dvomeču sa Švedskom, posebno u drugom odmeravanju snaga sa evropskim prvakom u Halmštadu, dok je protiv Alžira na premijeri Svetskog prvenstva imao 12 intervencija. Posebno je blistao u prvih 30 minuta, kada je skinuo devet lopti rukometašima petoplasirane afričke selekcije.

To što nema Dejana ne gledam kao opterećenja. Žao mi je što nije tu, bili bismo mnogo jači da je s nama, ali verujem da će uskoro da nam se pridruži. Mi smo kolektiv, ne možemo da zavisimo od pojedinca“, rekao je Cupara za Mozzart Sport.

Kako ste zadovoljni formom na startu šampionata?

Tim je bio dobar, individualno nije toliko bitno. Jedino to treba da nas zanima. Ponosan sam kao smo odradili ovaj pripremni period i meč sa Alžirom. Verujem da ćemo da nastavimo tim putem“.

Šta je najbolja strana Nemačke?

Nemci mogu da nas napadnu sa svih strana. Čvrsti su u odbrani, golman Volf je vrhunski. Gledali smo video, anlizirali ih dobro. Imaju odlične šutere, pivotmene. Knor je u prvom planu, daje veliki broj golova, ali na crti su svetska klasa. Isto tako i mi na toj poziciji imamo fantastične igrače“.

Nedelja, 18.00: (1,70) Nemačka (8,00) Srbija (2,55)

Pivotmeni Pancera su snaga tima Alfreda Gislasona, a zamislite da su tu još Hendrik Pekeler i Patrik Vinček, tandem Kila?

Jeste, oni su klasa, ali mislim da je Johanes Gola trenutno u najboljoj formi od nemačkih pivotmena“.

Ko će imati više odbrana, Volf ili vi?

Nadam se da ćemo mi dati više golova, a ko će imati više odbrana to me ne zanima. Neko on ima i 20 intervencija, a mi da pobedimo, bio bih srećan“.

Ima li Volf mana?

Svako ima mane. Na nama je mu nađemo slabe tačke“.

Ima li eha iz Srbije, kakva su očekivanja, da li imate podršku, dobijate li poruke?

Naravno, čestitali su nam mnogi posle pobede nad Alžirom, ali smo sada fokusirani samo na Nemačku. Moramo psihički da se spremimo, budemo jaki kada je najpotrebnije“.

Biće mnogo više nemačkih navijača, prednost za rivala ili ne?

Imali smo i mi naše navijače protiv Alžira. Hvala im na podršci, mnogo nam je značila. Ako ima i jedna naša zastava u dvorani, drugačiji je pristup, motiv više. Nema veze što će Nemci da budu brojniji. Navikli smo na to, nećemo biti hendikepirani zbog toga“, zaključio je Cupara.



tagovi

Vladimir CuparaRukometna reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara