Luis Hamilton ©AFP
Luis Hamilton ©AFP

Da li je blizu kraj za Luisa Hamiltona?

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.11.20. | 13:23

Pred samim osvajanjem sedme krune šampiona Formule 1 vozač Mercedesa doveo u pitanje nastavak karijere

Sa britanskog ostrvlja stiže pomalo šokantna, ali čini se proverena vest da bi jedan od najvećih sportista današnjice Luis Hamilton mogao ove godine da okonča karijeru. Pošto je ovu sumnju izneo cenjeni Gardijan, priča očigledno nije daleko od istine.

Šestostrukom, ujedno i aktuelnom šampionu Formule 1 ostalo je da na sledećoj trci, Velikoj nagradi Turske 15. novembra, potvrdi i sedmu krunu, pošto mu je za to potreban još samo jedan bod. Time bi se izjednačio sa legendarnim Mihaelom Šumaerom, kojeg je ove sezone već prestigao po rekordnom broju pobeda u F1, pošto je čak 93 puta bio najbrži.

Izabrane vesti

Britanac je juče, nakon pobede u Imoli delovao pomalo odsutno, pa je i njegov odgovor na pitanje da li će ostati u Mercedesu i u nastavku karijere uzbudio ostrvske medije. Razlog za pitanje je bilo to što njemu ističe ugovor sa nemačkim timom, koji od sledeće godine neće voditi čovek koji je doneo mnoga slavlja. Čuveni Toto Volf je nedavno otkrio da ostaje u ekipi i nakon 2020, ali ne u kapacitetu šefa, te se tu možda i krije razlog Hamiltonovog kontempliranja o penziji. Naime, njih dvojica su stigla u Mercedes još 2013. nakon čega je krenula nezapamćena dominacija. Srebrne strele su juče osvojile sedmu uzatopnu titulu u konkurenciji konstruktora.

"Ne znam ni da li ću biti ovde sledeće godine, zato me zaista i ne brine ko će voditi tim. Nas dvojica čestorazgovaramo, delimo isti teret i razumem ga što želi da se malo posveti porodici. I ja sam ovde dugo, dugo.", izjavio je čuveni vozač.

Hamiltonu je 35 godina i u suštini postigao je sve što je mogao poželeti. Trenutno vozi 14. sezonu u Formuli 1 i još se ne zna da li će je, i ako hoće gde će je nastaviti. Pre nekoliko meseci je izjavio da je produženje ugovora sa Mercedesom "puka formalnost", ali papir još čeka mastilo. Britanci veruju da Hamilton ozbiljno kontemplira o penziji ili možda jednogodišnjem odmoru po završetku ove sezone.



tagovi

Luis HamiltonMercedes AMG PetronasMercedesToto Volf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara