Sebastijan Fetel (©AFP)
Sebastijan Fetel (©AFP)

Da li je to Seb Fetel našao novi tim?

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.07.20. | 11:59

As Ferarija otvorio "javne pregovore" sa Rejsing Pointom

Kada je 2015. stigao u Ferari iz Red Bula kao četvorostruki šampion Formule 1, verovalo se da će Sebastijan Fetel oboriti sve moguće rekorde. Ali pola decenije docnije, sem ogromne plate, malo toga velikog je uradio Nemac u gigantu iz Maranela ne uspevši da stane u očigledno prevelike cipele legendarnog mu sunarodnika, Mihaela Šumahera.

Da će do rastanka Ferarija i Seba doći na kraju sezone, to već i ptice na grani znaju, ali se ne zna gde bi on mogao eventualno da nastavi nakon toga. Mada, nije mu ni slaba opcija odlaska u penziju kao jedan od najbogatijih sportista planete, što je i sam naveo.

Izabrane vesti

Iako se do sada uglavnom pričalo o Fetelovom eventualnom povratku u Red Bul, ta opcija je praktično nemoguća, ali se čni da mu je nađen potencijalni tim. U pitanju je Rejsing Point, naslednik nekada čuvenog Džordana, poznatog po žutim bolidima i najseksepilnijim hostesama, koji se tako vratio na veliku scenu prošle sezone.

"Prijatno je čuti da je Fetel za nas zainteresovan. Što se naše strane tiče, kako da ne pokažemo interes za četvorostrukog šampiona", džentlmenski je izjavio prvi čovek ekipe bazirane u Silverstonu, Otmar Safnauer.

U suštini ova vest ne čudi, s obzirom da je jedan od glavnih finasijera tima otac jednog od dvojice iz trenutno prve postave vozača, Lensa Strola, Ovaj mladi Kanađanin jevrejskog porekla sin je milijardera Lorensa Strola koji na taj način pomaže njegovoj karijeri. Dolaskom Fetela Strol junior bi dobio vrhunskog učitelja i zaštitnika, te bogati tata sigurno neće štedeti da pomogne timu da "skrpi" budžet za platu nemačkog asa.

Drugi vozač tima je već precvali, 30-godišnji Meksikanac Serhio Perez koji bi u slučaju dolaska Fetela verovatno izgubio mesto u prvom timu iako ga ugovor veže i za narednu sezonu.

Naredne sezone Rejsing Point će biti rebrendiran u Aston Martin čime će cela priča dobiti posebnu težinu jer je britanski gigant tako vraća u Formulu 1 nakon smo dve sezone učešća pre mnogo, mnogo godina - 1959. i 1969.

"Taj projekat sa Aston Martinom uopšte ne zvuči loše i mogao bi da se pokaže kao veoma uspešan. Nisam u timu, ne znam detalje, ali znam da se u ovom sportu se mora gledati mnogo unapred, a to mi kaže da je Rejsing Point na dobom putu. Veoma intersantna ekipa", jasan je Fetel.

Rejsing Point, pogonjem agregatima Mercedesa je nakon prve tri trke ovog krnjeg šampionata Formule 1 sakupio 40 bodova, drži četvrto mesto u generalnom plasmanu konstrukotra, i to baš ispred Ferarija sa 27.


tagovi

Sebastijan FetelFerari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara