""
""

Dajmler napušta DTM – to je isto kao da Ferari ode iz Formule 1

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.17. | 10:35

Mercedes je bio uzidan u kamen temeljac DTM šampionata turing automobila, ali će ipak preći u Formulu E

Ništa više ne može da začudi, pa ni vest da bi Dajmlerova ekipa od 2019. mogla da kaže zbogom DTM šampionatu. To zapravo znači da će od tada na stazama ovog, u Nemačkoj jako popularnog prvenstva biti samo timovi BMV-a i Audija. Svakako, reč je o šokantnom saznanju ukoliko znamo da je nekadašnji Dajmler – Benc, bio večiti kamen temeljac ovog takmičenja, ali i da ga je pokrenuo posle pauze 2000. godine. Sada se stvari menjaju, pa bi Mercedes mogao da napusti takmičenje i uđe u Formulu E!
“Naše godine u DTM-u uvek će se smatrati velikim poglavljem u sportskoj istoriji Mercedesa. Želim da se zahvalim svakom članu tima čiji fantastični rad je doprineo tome da postanemo najuspešniji konstruktor u DTM-u. Iako je ova odluka teška za nas, želimo da uradimo sve što možemo da ove sezone i naredne osvojimo što više titula. To dugujemo svojim navijačima, ali i nama samima“, poručio je glavnokomadujući u Dajmlerovoj sportskoj misiji, Toto Volf.

Izabrane vesti

Podsećamo da se Dajmler – Benc tim u prethodnoj verziji šampionata obreo, sada već davne 1988. godine. Tada je tim računao na fantastična iskustva sa vozilima iz takmičarske serije modela “W201”, odnosno “190 E, 2,5 – 16 evolušn” modelu. Prvu titulu za ekipu osvojio je Klaus Ludvig 1992. godine, koji je isti uspeh ponovio 1994. Bernd Šnajder je za Mercedes osvojio titulu 1995. godine. Nakon toga, turing šampionat je ugašen, da bi ponovo bio pokrenut pre 17 godina. Stara iskustva su i tada pomogla ekipi, pa je Bernd Šnajder poneo šampionska znamenja 2000, 2001, 2003. i 2006. godine. Posle završetka Šnajderove ere, pobednici ovog takmičenja bili su i  Pol di Resta, Geri Pafet i Paskal Verlajn koji sada za slavom juri u Formuli 1.

(Foto: Daimler Media)


tagovi

DTMMercedesToto Volf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara