Odbojkašice Jedinstva (©MN Press)
Odbojkašice Jedinstva (©MN Press)

Delovalo je kao derbi, a onda je Jedinstvo dobilo set 25:7

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.12.23. | 20:50

Aktuelne šampionke Srbije slavile u duelu sa Železničarem - 3:1

U prvom delu utakmice bio je to pravi derbi, a onda su u trećem setu aktuelne šampionke Srbije pregazile za 16 minuta rivalke rezultatom 25:7. Na krilima tako ubedljivo osvojenog čina odbojkašice Jedinstva su nastavile da igraju i u četvrtom setu, a rivalke više nisu imale dovoljno snage da im se suprostave i izbore taj-brejk. Na kraju su gošće zasluženo slavile i ostale nepobedive - 3:1 (25:22, 16:25, 25:7, 25:21).

Pazovčanke na pauzu odlaze sa savršenim skorom 12-0. Imaju 36 osvojenih setova, osam izgubljenih i ukupno 35 bodova. Lajkovčanke su upisale treći poraz u prvenstvu Srbije pa sad imaju učinak 9-3 na četvrtoj poziciji.

Izabrane vesti

Obe ekipe odlaze na pauzu - Jedinstvo nešto kraću, a tim Branka Kovačevića dužu jer nema obaveze u Evropi. Naredni meč klub iz Pazove igra 10. januara u Ligi šampiona protiv Vero Volej Milana u Rumi, a Lajkovčanke oko 19. januara čeka duel sa Partizanom.

U odličnom raspoloženju završavaju 2023. godinu Cakovićeve devojke, mada će sigurno zbog nekih segmenata na ovom susretu znati na čemu treba da se radi pred važnije bitke u nastavku sezone.

Danas su u prvom setu vodile ravnopravnu borbu do završnice, da bi u finišu odgovornost preuzela Una Vajagić. Iako nije najbolje počela meč, kad je bilo potrebno prošla je važne lopte. Tačku na prvi set Pazovčanke su stavile sa dva uspešna bloka posle napada iz zadnje zone Maline Terel.

Železničar je u drugom igrao u odličnom ritmu. Ljubica Milojević, Jovana Zelenović i Malina Terel su bile veoma opasne kako u napadu, tako i u bloku, pa su u ranoj fazi prelomile pitanje pobednika. Caković je izmenama pokušao da trgne svoje izabranice, ali nije bilo značajnije promene.

U trećem periodu je na teren izašlo pravo Jedinstvo... Ređali su se as servisi, blokovi, bile su ubedljive u napadu - ništa im rivalke nisu mogle. Posebno se istakla Minja Osmajić, koja u prva dva seta nije igrala, a treći je započela u postavi. Bila je nepremostiva prepreka na mreži, postavila je četiri bloka i pogurala ekipu ka osvajanju ovog čina veoma ubedljivo - 25:7.

Četvrti period doneo je ponovo zanimljivu borbu, ali Jedinstvo je držalo sve u svojim rukama. U protivničkom taboru je zbog povrede morala da izađe Jovana Zelenović, pa je to dodatno otežalo posao Kovačeviću. Nisu popuštale šampionke u bloku, sprečile su da dođe do neizvesne završnice i završile sve onako kako su želele.

U pobedničkom taboru najbolja je bila Tamara Miljević sa 20 poena, Branka Tica je postigla 18, Una Vajagić 14, Iva Šučurović 10, a Minja Osmajić za dva seta devet. Na drugoj strani Malina Terel je imala 17, Jovana Zelenović 15, Ksenija Tomić 12, a Ljubica Milojević 11.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

12. kolo

Četvrtak

Klek - Ub 0:3

Petak

Crvena zvezda - Spartak Subotica 3:0

Železničar - Jedinstvo Stara Pazova 1:3

Srem - Omladinac U TOKU

Subota

15.00: Radnički - TENT

17.00: Partizan - Inđija




tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaSuperliga Srbije u odbojciŽOK Železničar Lajkovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara