"Vilfred Leon"
"Vilfred Leon"

Derbi sa najvećom razlikom u kvalitetu

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.12.17. | 14:11

Vicešampionu se opet crno piše...

Vilfred Leon

Nekoliko dana pošto su prvi put u istoriji pokorili planetu i osvojili titulu svetskog prvaka koja im je izmicala prethodnih godina, odbojkaši kazanjskog Zenita igraju derbi na domaćem tlu. U 15. domaćeg kolu šampionata, vladar Rusije, Evrope i sveta gostuje Dinamu u Moksvi.

Izabrane vesti

Na papiru je ovo derbi jer se sastaju šampion i vicešampion iz prethodne dve sezone. Ipak, razlika u kvalitetu je ogromna i Dinamo nije bi blizu šanse da uzdrma tron najboljeg tima na svetu. Zenit je ove sezone izgubio samo jednom u 14. prvenstvenih rundi, od imenjaka iz Sankt Peterburga.

Dinamo je slabiji nego prošle sezone, nema legendarnog Grankina, a sezonu u prvenstvu je otvorio iznenađujuće loše sa četiri poraza u prvih šest kola. Očajni su bili i u Kupu Rusije  gde su sva zabeležili tri poraza u grupi.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 17:00 8402 RUS 1 Dinamo Moscow - Zenit Kazan ts 3 1,60

Kada su se digli i počeli da nižu pobede, naleteli su na Zenit i poraženi su. Doduše, to im je jedini poraz na poslednjih osam mečeva, u seriji su od pet pobeda što govori da su digli formu. Ipak, za Zenit su i dalje preslabi. U tom porazu pre mesec i kusur dana, nisu bili ni blizu osvajanja seta.

Šampion predvođen najboljim odbojkašem sveta Vilfredom Leonom ima šansu da još jednom demonstrira silu, a Dinamu ostaje tanka nada da će neko od veterana i bivših reprezentativaca poput Kruglova ili Ostapenka odigrati partiju kao u svetu mladosti. Tačnije, moraće svi da odigraju tako ako misle da naprave iznenađenje.

RUSIJA 1 - 15. KOLO

Nedelja
17.00: (5,80) Dinamo Moskva - Zenit Kazanj (1,10)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: FIVB)


tagovi

EvropaRusijasportsko klađenjeZenit Kazanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara