""
""

Doktorov forsaž na novom Jamahinom M1 talasu

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.17. | 09:51

U stilu pilota mlaznih aviona, Valentino Rosi pikira s novom šasijom “M1” motocila uprkos Vinjalesovom glasu za stari konstrukcioni koncept

Italijanski majstor na dva točka, Valentino Rosi ima viziju koja bi se za Maverika Vinjalesa mogla pretvoriti i u utopiju. Doktor naime forsira novi koncept šasije Jamhinog “M1” motocikla koji bi po njegovoj proceni mogao da evoluira do pobedničke mašine za osvajanje šampionata. Ipak, šta se deselio sa brzinom i ležanjem motocikla na putu između Holandije i Nemačke?
“Moramo da se popravimo, da budemo dobri i u mokrim i u suvim uslovima. Ako nastavimo ovako, imaćemo još više problema. Novi asfalt na Zaksenringu nema toliko izbočina i gume bolje prijanjaju, tako da ovde nije problem staza, već smo problem mi”, rekao je Valentino Rosi kome je na zaprepašćenje navijača holandska kiša godila tačno onoliko koliko mu je nemačka smetala.

Izabrane vesti

Ipak, Valentino Rosi ne namerava da se vraća na staro, odnosno na balans stare šasije na koju se njegov timski kolega s lakoćom privikao. Doktor misli da nov odnos masa motocikla na prednjem i zadnjem točku donosi predispozicije s kojima bi Movistar Jamaha u budućnosti mogla da odigra dominantnu partiju u kraljevskom šampionatu.

“Ne znam, jednostavno od prvog kontakta sa novom šasijom osećao sam da ne mogu previše brzo da ulazim u krivine. To je bila tradicionalno naša najjača strana, pa želim to da popravimo. Ipak, generalno je lakše sa novom šasijom. Osećam se konforno na motoru. Mislim da tu imamo još puno prostora za dalji rad i razvoj”, rekao je na kraju Valentino Rosi koji ostaje u aktivnoj trci za titulu ovogodišnju kraljevskog šampionata.

(Foto: Movistar Jamaha, Moto GP/Press) 


tagovi

Valentino RosiMoto gpJamaha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara