"Valentino Rosi pred start"
"Valentino Rosi pred start"

Doktoru pol-pozicija

Vreme čitanja: 1min | sub. 15.10.16. | 09:36

Valentino Rosi startuje sa prvog mesta na Velikoj nagradi Japana, ispred Markeza i Lorenca

Valentino Rosi pred startNajpopularniji motociklista današnjice, Valentino Rosi zabeležio je najbolje vreme na kvalifikacijama za Veliku nagrada Japana tako da će u nedelju od 07.00 krenuti prvi. Biće to njegova treća pol-pozicija u sezoni, a 64. u karijeri. Zajedno sa italijnskim asom iz prvog reda startuju dva Španca, njegovi najveći konkurenti, vodeći u generalnom plasmanu Mark Markez i aktuelni šampion Horhe Lorenco.

Što se tiče favorita, to su sigurno ova tri  "jahača" i zaista je teško odrediti ko bi mogao da se izdvoji na prvoj poziciji. Pista Motegi je poznata i po tome što često pobednika određuju vremenski uslovi kao što je prošle godine, kada je slavio sada povređeni Dani Pedrosa, uticala kiša. Ipak, treba napomenuti da je Lorenco imao težak pad na treningu pred kvalifikacije i da je veliko pitanje kako će uspeti da se izbori sa bolom tokom trke. To znači da bi bilo pametno odabrati između Rosija i Markeza, ali to ostavljamo na vama.

Izabrane vesti

Velika nagrada Japana je 15. od 18 trka u ovogodišnjem Moto GP kalendaru,  a nakon nje, vikend za vikendom idu velike nagrade Australije i Malezije.

Igre i kvote za Veliki nagradu Japana potražite na mozzartbet.com.

GENERALNI PLASMAN: 1. Mark Markez (Španija, Honda) 248 poena, 2. Valentino Rosi (Italija, Movistar Jamaha) 196, 3. Horhe Lorenco (Španija, Movistar Jamaha) 182, 4. Dani Pedrosa (Honda, Španija) 155, 5. Maverik Vinjales (Španija, Suzuki) 149...

(foto: Action Images)


tagovi

Valentino RosiŠpanijaMotoGPmotocilkizamMark MarkezJapanItalijaHorhe Lorencoauto-moto sport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara