Stevanović i Aleksić (©FIVB)
Stevanović i Aleksić (©FIVB)

Dva dana pauze, pa napad na Brazil: Odličje nadohvat ruke

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.07.22. | 15:12

Odbojkašice Srbije presrećne zbog velike pobede protiv Amerike

Najbolji plasman otkad se igra Liga nacija odbojkašice Srbije će ostvariti ove godine. Do sada je to bilo peto mesto, a ovog puta sigurno će biti bolje. Pobedom protiv Amerike u četvrtfinalu izborile su mesto među najbolja četiri tima i sada su veoma blizu medalje. Prvo odličje u ovom takmičenju im je nadohvat ruke.

Srpkinje će se za finale boriti sa Brazilom u subotu od 14 časova u Ankari.

Izabrane vesti

"Velika pobeda za nas, najveća na ovom takmičenju. Presećne smo, imale smo veliku želju još dok smo bile u Beogradu. Videlo se to, imale smo dobar osećaj pred ovu utakmicu", rekla je Maja Aleksić.

U ligaškom delu pobeda je otišla na stranu Amerike, koja je u Ankaru stigla kao glavni favorit za zlato.

"Izgubile smo prvi meč od njih lako - 3:0. Ali, znale smo da je uvek teško dobiti jednog protivnika dva puta na istom takmičenju. Ušle smo maksimalno motivisane u utakmicu, dobie smo dva seta, popustila nam je koncentracija u trećem i četvrtom, možda smo se i opustile, jer smo videle a možemo da ih dobijemo rezultatski lako - da je moglo da se završi u tri seta – jer smo imale energiju i motivaciju. Ali svakako bitno da smo pobedile na kraju. Pala nam je koncentracija i u petom setu, ipak su one olimpijski šampion, teško je da se igra. Srećne smo što smo se plasirale u polufinale".

I narednog rivala odbojkašice dobro poznaju.

"Sa Brazilom smo igrale utakmicu koju su one takođe lako dobile. Sigurno da nam rastu ambicije, igramo sve vreme bez pritiska ovo takmičenje. Ali kada smo savladale Ameriku, verujemo da možemo sve. Idemo maklsimalno motivisane na sledeći duel. Imamo dva dana da se odmorimo i spremne dočekamo polufinale", zaključila je Aleksićeva.

Veoma srećna zbog trijumfa je bila i Sara Lozo, koja je kao najefikasnija završila utakmicu sa 22 poena.

"Malo su se slegli utisci. Dobro smo otvorile, povele, one su posle izjednačile. Mi smo pokazale mentalitet, snagu, bile smo uzbuđene posle utakmice. Prvi put se Amerika ne bori za medalju, a osvajale su tri puta", rekla je Sara. "Sledeća je Brazil, danas imamo nešto lakši raspored. Odradile smo teretanu, posle imamo video pripremu. Izgubile smo od Brazilki maksimalnim rezultatom, ali sigurna sam da se neće ponoviti i da će ovo biti duga priča".

Zadovoljan je bio i selektor Danijele Santareli, koji prvi put učestvuje u ovom takmičenju i već ima priliku da vodi tim u polufinalu.

"Veoma lepa pobeda, srećni smo. Nije bilo lako igrati protiv ovakvog tima, sa velikim brojem igračica u rosteru. Ali, verovao sam moju ekipu od početka, rekao sam devojkama da imam dobar osećaj jer su imale pravi stav", rekao je Santareli. "Počeli smo na pravi način, napredovali smo kroz meč. Završili smo prvi set kako je trebalo, ali smo u drugom igrali bolje. Onda se nešto promenilo, naš pristup je bio drugačiji. Oni su napravili devet blokova u trećem setu. Rizikovali smo previše. Verovao sam sve vreme da možemo do trijumfa. Izuzetno poštujem trenera i kompletan tim SAD, ali želeli smo da prođemo u polufinale. Ovo je izuzetno važno, želimo da budemo među najboljim timovima na svetu. Ali ni ovo nije dovoljno, imamo kvalitet da igramo protiv svih. Srećan sam što sam deo ove ekipe, što radim sa ovim devojkama. Dobar su tim, sjajne osobe. Želim da imamo savršeno leto".

Važnu ulogu u trijumfu imala je Brankica Mihajlović, koja je nekoliko puta ulazila u igru i osvajala bitne poene.

"Uvek kad se igra protiv Amerike, znamo da nas čeka teška i iscrpljujuća utakmica. Tako je bilo i ovoga puta, ništa novo. Znamo se veoma dugo, svake godine igramo bitne utakmice", izjavila je Mihajlovićeva. "Nadam se da će nam ova pobeda doneti još više enegrije u nastavku. Publika je bila na našoj strani, nadam se da će tako biti u subotu protiv Brazila. Dobro su igrale naše devojke. Mali pad u trećem i četvrtom setu, što je normalno. Najbitnije da smo zajedničkim snagama pronašle energiju i način da dobijemo jednu takvu silu kakva je Amerika. Biće bolje za nas u budućnosti, verujem u ovaj tim i mislim da imamo šanse koje god da je takmičenje u pitanju".



tagovi

Sara LozoMaja AleksićLiga nacija za odbojkašicedanijele santareliBrankica Mihajlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara