Slobodan Boškan (©MN Press)
Slobodan Boškan (©MN Press)

Dva obračuna na Banjici: Novi Sad gostuje Zvezdi, pa onda sledi veliki derbi

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.03.23. | 12:20

Odbojkaši sa Marakane dočekuju Vojvodinu od 20 časova, pre toga odbojkašice igraju od 17.30

Razlika na tabeli je velika, ali bar zbog imena i tradicije - njihov duel je uvek nešto više od obične utakmice.

Crvena zvezda je na poslednjih pet duela četiri puta slavila. Vojvodina je na poslednjih šest mečeva pet puta bila uspešna. U sličnom raspoloženju se nalaze ekipe, s tim što Novosađani drže vrh tabele u Superligi, a crveno-beli su na šestoj poziciji. Prvi međusobni duel ove sezone dobila je ekipa Slobodana Boškana, a večeras od 20 časova na Banjici sastaće se drugi put.

Izabrane vesti

Odbojkaši Vojvodine u prvenstvu dominantno koračaju, imaju samo jedan poraz i sasvim mirno mogu da čekaju plej-of bitke. Ipak, da nije sve tako savršeno u Srpskoj Atini pokazao je poraz u finalu Kupa Srbije. Drugi put u sezoni Petar Krsmanović i drugari izgubili su od Partizana u borbi za trofej. Prvi put se to desilo u Superkupu, drugi put u Kupu. Iako je poraz bio bolan, uspeli su aktuelni šampioni brzo da se podignu i već dva dana kasnije da dobiju Jedinstvo u Superligi.

U klubu sa Marakane je prethodni period bio dinamičan. Došlo je do smene na trenerskoj poziciji - Nikola Matijašević je zamenio Igora Žakića krajem decembra. Uspeo je iskusni stručnjak malo da trgne igrače, povezali su neke trijumfe, ali svakako da im se protiv Vojvodine ne daju velike šanse za pobedu.

Poslednji put ove dve ekipe sastale su se krajem novembra u prvenstvu i tada su Novosađani dobili meč posle četiri seta na domaćem terenu. Godinu dana ranije - tačnije u prethodnoj sezoni Crvena zvezda je uspela dva puta da presudi Vojvodini. Crveno-beli su maksimalnim rezultatom slavili u oktobru, a dva meseca kasnije su u Spensu dobili meč posle četiri seta.

Iako je u tom trenutku delovalo da Zvezda može čak i da napadne titulu, na kraju sezone ništa od toga nije bilo. Ponovo je kao šampion završila Vojvodina i to šesti put uzastopno.

Derbi 19. kola igra se od 20 časova, a pre toga će uvertiru napraviti odbojkašice Crvene zvezde i Novog Sada. One će se sastati na istom mestu od 17.30.

SUPERLIGA SRBIJE

Odbojkaši

Petak

18.00: Radnički - Jedinstvo Stara Pazova

20.00: Crvena zvezda - Vojvodina

Subota

17.00: Partizan - Ribnica

19.00: Spartak Ljig - Takovo Gornji Milanovac

20.00: Novi Sad - Spartak Subotica

Nedelja

19.00: Karađorđe - Mladi radnik

Odbojkašice

Petak

17.30: Crvena zvezda - Novi Sad

19.00: Spartak Subotica - TENT

Subota

19.00: Jedinstvo - Partizan

19.00: Srem - As Batajnica

19.00: Železničar - Ub

Nedelja

18.00: Omladinac - Inđija



tagovi

Slobodan BoškanOK Crvena ZvezdaŽOK Crvena zvezdaOK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara