"IAAF u panici"
"IAAF u panici"

Fensi Bersi izvršili novi sajber napad na IAAF

Vreme čitanja: 1min | pon. 03.04.17. | 10:48

Međunarodna atletska federacija kaže da su ugroženi podaci sportista koji su tražili izuzeće od doping testova zbog bolesti

IAAF u paniciKako tvrdi Međunarodna atletska federacija informacioni sistem ove sportske organizacije našao se nedavno pod novim napadom sajber špijuna.

Navodno je taj napad izvršila već dobro poznata ruska hakerska grupa, Fensi Bers koja se očigledno interesovala za podatke sportista koji su tražili i dobili izuzeće od doping testova tokom lečenja od bolest. Upravo tu su prekopali gde su i našli dosta zanimljivih podataka prošle godine. Tema "dopuštenog dopingovanja", što u suštini to i jeste, već je prežvakana, ali se malo radi na tome jer je u pitanju klasična "siva zona". Tako ispada da npr. većina vrhunskih sportista pati od hroničnih problema sa disajnim putevima, zašta koriste lekove koji su inače zabranjeni. I to im se dozvoljava.

Izabrane vesti

Bilo kako bilo, krivac je uvek negde drugde, a u IAAF-u je nastala velika panika pošto lične informacije sportista mogu opet da našu put do javnosti, kao što se dogodilo letos.

(foto: Shutterstock)


tagovi

atletikadopingIAAFRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara