Filip Filipović (©Starsport)
Filip Filipović (©Starsport)

Filip Filipović veruje u uspeh: Sve je više kandidata za medalju, ali donećemo novu Srbiji

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.07.21. | 08:55

“Bitka za odličja u vaterpolu biće jedna od najzanimljivih kada je reč o timskim sportovima”, poručio je kapiten za Mozzart Sport

Vaterpolo reprezentacija Srbije razmazila je naciju osvajanjem medalje na skoro svakom takmičenju, pa se na olimpijskim igrama u Tokiju ništa manje ne očekuje od zlata koje Delfini brane.

Licitacija sa medaljama koje će Srbija osvojiti uveliko traje, a Delfini su u samom vrhu liste i malo ko pomišlja da neće doneti novo odličje uprkos paklenoj konkurenciji. Razloga za optimizam pre Igara svakako ima. Srbija će biti jedna od najiskusnijih ekipa i sastav nije doživeo velike promene, a kao i pred svako veliko takmičenje Filip Filipović i ostali reprezentativci ističu da će im na putu do medalje najteža biti četvrtfinalna utakmica.

Izabrane vesti

Pet godina je prošlo od prethodnih Igara i zlata iz Rija. Želja je da osvojimo još jedno najsjajnije odličje, ali za početak da prođemo u četvrtfinale i budemo zdravi, što je najvažnije”, počeo je Filip Filipović razgovor za Mozzart Sport.

Dejan Savić je posle pobede nad Španijom u Beogradu doneo odluku i saopštio spisak putnika. U Japan vodi svih 15 vaterpolista, Radomir Drašović i Đorđe Vučinić biće rezerve, a uz kapitena Filipa Filipovića spisak od 13 igrača čine: Branislav Mitrović, Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Nikola Dedović, Milan Aleksić, Sava Ranđelović, Nikola Jakšić, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Strahinja Rašović, Duško Pijetlović i Đorđe Lazić.

Pripreme su prošle dobro, ali su bile teške. Kragujevac, Beograd, put u Kranj i za kraj Beograd i turnir koji nam je poslužio kao dobra provera pred put u Tokio. Pripreme i treba da budu naporne, jer će u Tokiju biti sve samo ne lako da se dođe do medalje”.

Fizički moćno je izgledala Srbija u bazenu, isticali su reprezentativci da su iza njih najbolje pripreme ikada odrađene pre Olimpijskih igara, a do početka turnira Delfini će trenirati sa Crnom Gorom.

Sparingovanje sa vaterpolistima SAD i turnir u Beogradu su jedna priča, Olimpijske igre će biti nešto potpuno drugačije. Igre su viši nivo takmičenja, a utakmice sa Francuskom, Španijom i B selekcijom Srbije poslužile su nam samo da proverimo trenutnu formu. U Tokio putujemo 15. jula, a prva utakmica nas očekuje ravno kroz 10 dana. Imaćemo vremena da se adaptiramo i aklimatizujemo, i pokušaćemo na najbolji mogući način da se spremimo za prvi meč sa Španijom”.

Filip Filipović (©Starsport)Filip Filipović (©Starsport)

Reprezentacija Srbije će u grupnoj fazi igrati protiv Hrvatske, Crne Gore, Španije, Australije i Kazahstana. Ali, ni Filipović, kao ni ostali Delfini, ne smatra da je po njih loša paklena konkurencija u grupnoj fazi. Ubeđen je kapiten da Srbija u Tokiju neće ostati bez medalje.

Grupa je izuzetno jaka. S obzirom na šešire i kako funkcioniše oko izvlačenja, teže od ovoga nije moglo definitivno. Ali, tim možda i bolje. Što je jača grupa, to su bolje provere. Biće teško svakako. Znamo da prvi cilj jeste plasman u četvrtfinale, a za posle ćemo videti. Uveren sam da ćemo ući u samo završnicu i da ćemo uzeti medalju. Četvrtfinale će nam kao i uvek biti najbitnija utakmica na Olimpijskim igrama”.

Srbija je u Riju osvojila zlato savladavši Hrvatsku u finalu. Barakude i Ajkule pucaće na medalje i u Tokiju, ali nisu samo selekcije iz regiona pretnja za Delfine.

Krug kandidata za medalju nije uzak, sve više se širi. Španija, Italija, Crna Gora, Mađarska, Hrvatska... Svi oni imaju velika ostvarenja iza sebe. Videćemo kako će to sve izgledati, a bitka za medalje u vaterpolu biće jedna od najzanimljivih kada je reč o timskim sportovima. Tako je bio i u Riju”.

Posle Olimpijskih igara u Tokiju vreme je za smenu generacija, a Filipović veruje da se to neće odraziti na rezultate. Vaterpolo reprezentacija Srbije je u dobrim rukama i ima svetlu budućnost.

Mi smo bezbolno prošli smenu generacija, ekipa se nije previše menjala prethodnih godina i rezultati nisu izostali. Najveći izazov Dejanu Saviću tek predstoji. Jedan deo naše reprezentacije se oprašta ove godine. Uveren sam da kvalitetom mlađih igrača Srbija sigurno ima šanse ne samo da nastavi niz uspeha, nego i da podigne lestvicu naviše. Nemam nikakvu sumnju da će selektor Savić izvući najbolje iz tih mladih momaka, da će se kvalitet podići i da će se i u budućnosti osvajati medalje”.

Oprašta se Filip Filipović od reprezentacije sa željom da Srbiju povede do najvišeg stepenika na postolju i okači još jedno zlato oko vrata.

Ovo je moje poslednje veliko takmičenje sa reprezentacijom. Najavio sam i prošle godine da ću se povući. Došlo je vreme da se oprostim i želim da to učinim na najbolji mogući način”, zaključio je Filip Filipović.


tagovi

Filip Filipovićvaterpolo reprezentacija SrbijevaterpoloVaterpolo Savez SrbijeSuperliga Srbije u vaterpoluOlimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara