""
""

Finska tradicija i ambicija grade F1 pistu

Vreme čitanja: 1min | pon. 06.02.17. | 15:46

Sve više nacija odustaje od preskupih automobilističkih projekata, ali ne i Finska koja je se ponositi King ring stazom kao što se diči Keke Rozbergom, Hakinenom, Kimijem i Botasom

Formula 1 će se voziti i u blizini Helsinkija. Finci to žarko žele, pa već grade novu pistu pod imenom King ring. Čak je i kalendar najbržeg cirkusa spreman za novi događaj. Velika nagrada Finske će se od 2018. nalaziti u redovnom programu takmičenja.
„Prirodno je i sasvim jasno da želimo da uvedemo Formulu 1 u našu zemlju“, izjavio je predsednik Auto - moto saveza Finske, Juhani Pekari.

Izabrane vesti

Podsećanja radi, Finska ima jako veliku, odnosno zapaženu tradiciju kada je reč o najbržem sportu. Finci su Mika Hakinen koji je palio i žario sa Meklaren Mercedesom, ali i Keke Rozberg, otac Niko Rozberga koji je osvajač F1 titule iz 1982. godine.

Da ne idemo put istorije, jer i u aktuelnom trenutku Finci žare i pale Formulom 1. Kimi Rajkonen, vozač Ferarija i Valteri Botas se vozaju F1 pistama pod zastavom Finske. Pošto je reč o vozačima dve najjače i najomiljenije ekipe najbržeg cirkusa, veoma je logičan i razlog zbog koga su njihovi sunarodnici odlučili da je red da se Formula 1 vozi i u njihovoj domovini.

(Foto: Action Images) 


tagovi

FinskaFormula 1Kimi RajkonenMika HakinenValteri Botas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara