""
""

Gospodar prstenova je stigao u Srbiju – Vesnić i “RS LMS 3” zver (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.04.17. | 11:02

Direktno iz Ingolštata u garažu ASK Vesnić / GM rejsing tima stigao je nov TCR automobil iz ograničene takmičarske serije

Najnovija vest iz tabora ASK Vesnić / GM rejsing tima kaže da je u garažu našeg proslavljenog automobiliste u Gorjanima stiglo novo čudovište iz Ingolštata. Reč je o Audijevom “RS 3 LMS” vozilu posebne homologizacijske norme po propozicijama TCR internacionalne trkačke serije. Automobil su preuzeli direktor GM rejsinga, Vladimir Obućina i koordinator ekipe, Petar Janković.

Izabrane vesti

Šasija automobila koga će ove godine voziti Mikica Vesnić i Rudolf Pešović nosi proizvođački broj “049”. Interesantno je da će ingolštatska fabrika proizvesti svega 90 vozila ove karoserijsko – trkačke linije. Vesnić će u njemu nastupati borbi za TCR Trofej Evropa. Centralno evropska zona (CEZ) u sprint trkama će biti na meti Rudija Pešovića, a oba takmičara će zajedno nasupati u trkama izdržljivosti CEZ serije.

Zbog FIA homologizacije, automobil je upotrebljiv i na pistama ETCC šampionata. Po informacijama koje Audi AG, odnosno sportsko odeljenje iz Ingolštata nudi, “RS 3 LMS” ima četvorocilindrični dvolitarski “TFSI” motor od 243 kilovata, odnosno 330 konjskih snaga. Ubrzanje od nula do sto kilometara na čas iznosi 4,5 sekundi i u TCR varijanti raspolaže sa šestostepenim sekvencijalnim menjačem. Uz to, Audi sport nudi i verziju sa “s – tronik” direktnom transmisijom.

Umesto zaključka, bitno je još da kažemo da je ovo vozilo možda nešto teže od Alfa Romeove “đulijete”, Seatovog “leona”, ili Folksvagenovog “golfa” u TCR seriji,  ali da je realno očekivati da će naši takmičari imati jako dobre rezultate budući da se model o kome je reč već pokazao na izuzetnan način u takmičenju.

(Foto: Audi media, ASK Vesnić / GM rejsing)


tagovi

AudiMikica VesnićRudolf PešovićTCR

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara