Niko Hulkenberg (©AFP)
Niko Hulkenberg (©AFP)

Hulkenber vozi umesto zaraženog Pereza u Silverstonu

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.07.20. | 14:05

Prvi slučaj Kovida 19 među vozačima Formule 1, iskusni Nemac alternativa Meksikancu u Rejsing Pointu. Ferštapen najbrži na prvom treningu za VN Velike Britanije

Nakon vesti da se među vozačima Formule 1 pojavio prvi pozitivan test na virus korona od početka sezone, ubrzo se saznalo da je u pitanju Serhio Perez.

Nekih nedelju dana nakon što se našao u žiži pošto mu je Alfa Romeo pundila ugovor od sledeće sezone, vozač Rejsing Pointa je doživeo da se nađe van bolida i povrh svega u dvosedmičnom karantinu. A sve zbog puta u domovinu gde je i zakačio boljku. Kao alternative Meksikancu su odmah navedeni test vozači iz njegove ekipe, Esteban Gutierez i Štofel Vnadorn, ali je na kraju mesto ipak dobio iskusni 32-godišnji Nemac Niko Hulkenberg.

Izabrane vesti

Sezona se nastavlja naredna dva vikenda na pisti u Silverstonu, gde se ove nedelje vozi tradicionalna VN Velike Britanije, a naredne VN "70. godišnjica gran prija", u sećanje na prvu zvaničnu F1 trku voženu upravo na tom, "svetom" mestu Formule 1. Nakon tri odvežene trke, VN Austrije, VN Štajerske (obe vožene na pisti Špilberg) i VN Mađarske na prvo mesto je isplivao aktuelni šampiona, Luis Hmailton za volanom poslednjih sezona nedostižnog Mercedesa.

Na prvom slobnodnom treningu za VN Velike Britanije najbrži je bio pilot Red Bula Holanđanin Maks Ferštapen ispred Hamiltona. Treće vreme je postigao Kanađanin Lens Strol, dok je deveto njegov novi kolega iz tima Rejsing Point, Hulkenberg.


tagovi

Niko HulkenbergSerhio PeresSilverston

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara