©Star Sport
©Star Sport

IHF ne odustaje: Tri faze testiranja na Kovid, pet dana karantina za pozitivne na Svetskom prvenstvu

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.01.23. | 13:02

Zaraženima će za povrata biti neophodan negativan test kako bi se vratili u sastav

Svi su nekako na globalnom nivou stavili virus korona u drugi plan, ali to nije slučaj i sa međunarodnom rukometnom organzicijom IHF, koja je usvojila mere za suzbijanje Kovida na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Kako javljaju specijalizovani rukometni sajtovi, kao što je Balkan-handball, svi igrači i članovi stručnih štabova selekcija moraće da se testiraju pre samog starta turnira, na početku druge faze takmičenja i pred četvrtfinale. U slučaju pozitivnih nalaza zaraženi će morati petodnevni karantin, a za povratak će im biti neophodan negativan test kako bi se vratili u sastav.

Izabrane vesti

Stoga će selektori ponovo morati na poseban način da pripremaju utakmice. Prošlo Evropsko prvenstvo u Mađarskoj prošlo je kroz ogromne probleme, koliko zbog virusa, toliko i zbog kovid protokola koji su potpuno poremetili takmičenje i njegove učesnike.

Rukometno prvenstvo sveta organizuje se od 11. do 29. januara u Poljskoj i Ukrajini, a reprzentacija Srbije igra u Katovicama, gde će u grupi E odmeriti snage sa Nemačkom, Katarom i Alžirom. Prve tri selekcije iz svake grupe prolaze u drugu fazu takmičenja po grupama, a onda sledi četvrtfinale i sama završnica takmičenja.


tagovi

SP u rukometuRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara