""
""

Ima „samo“ 105 godina, vozi bicikl i obara rekorde (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 06.01.17. | 14:12

Robert Maršan, biciklista rođen 1911. godine postavio je novi svetski rekord

Ko je to star? Robert Maršan koji je na životnom satu otkucao punih 105 leta postavio je novi svetski rekord. Vedri dekica je u Parizu biciklom prevalio 22,54 kilometra za 60 minuta i upisao svoje ime u dvotočkaške anale u kategoriji starijih od deset ipo decenija. Ko mu može konkurisati?

Izabrane vesti

E, pa teško da će se naći neki njegov ispisnik koji će ga izazvati na dvoboj. Gledano iz ovdašnje, da ne kažemo balkanske perspektive on je preživeo dva balkanska, dva svetska, a da ne govorimo o da ih nazovemo „ratićima“, hladnoratovskim tenzijama i sličnim tekućim čudesima.
Osećam se fantastično. Noge me uopšte ne bole, dobro ruke štrecaju, ali to je od reume... Kada dođete u moje godine morate da se bavite sportom. Ako legnete u krevet, e onda može se desiti da nikada ni ne ustanete. Nisam ja fenomen, ni šampion. Normalan sam čovek. Možda sam mogao i bolje, ali rekli biste da sam dopingovan“, rekao je Maršan i nasmejao novinarku koja bi mu mogla biti praunuka...

Tako je to u životu i u sportu! Star je jedino onaj ko nema mladosti u srcu, a Francuz se, iz priloženog se da videti uopšte ne žali. Rođen je 29. novembra 1911, pa vi sad vidite znate li nekoga ko bi mogao da mu na biciklu konkuriše jedan na jedan.

(Foto: Printscreen)


tagovi

biciklizamrekordzanimljivosti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara