Italija u finalu, čeka Srbiju ili Španiju

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.04.22. | 20:28

Crnogorci propustili prvu od dve šanse da overe vizu za Svetsku ligu

Vaterpolisti Italije savladali su Crnu Goru u polufinalu kvalifikacija za Svetsku ligu (9:7) čime su se plasirali u finale, ali i izborili vizu za prestižno takmičenje.

Ajkule su već u drugoj četvrtini prepustile kontrolu meča rivalu koji je stekao tri gola prednosti i tako usmerili duel u željenom smeru.

Izabrane vesti

Crna Gora je u završnici utakmice međutim uspela da vrati tračak neizvesnosti i priđe na gol zaostatka (8:7), ali nakon što je propustila nekoliko prilika da izjednači rezultat i izbori makar peterce, usledila je kazna rivala koji je novim golom overio pobedu.

Naše komšije su probleme u realizaciji uspevale dugo i vrlo dobro da neutrališu u defanzivi, te je Tešanović utakmicu završio sa 12 odbrana, kao najistaknutiji akter, dok su zapaženi u reprezentaciji Crne Gore bili dvostruki strelci Marko Mršić i Vlado Popadić. Na drugoj strani, kod Italijana je posebno inspirisan bio Fondeli sa tri pogotka, dok je Franćesko di Fulvio dva puta pogodio mrežu.

Izabranike Vladimira Gojkovića već sutra u 19 časova u Podgorici očekuje novi izazov u vidu borbe za treće mesto protiv poraženog u susretu Srbija - Španija, a pobednik tog duela zajedno sa finalistima će se plasirati na završni turnir Svetske lige.


tagovi

Svetska liga vaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara