Kem Njuton (©AFP)
Kem Njuton (©AFP)

Iznenađenje: Super Kem još godinu u Petriotsima

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 15:42

Nju Ingland ne menja kvoterbeka. MVP 2015. godine za 14.000.000 dolara veran četi Bila Beličika

Šestostruki šampion NFL-a Nju Ingland nije uspeo da uđe u plej-of posle odlaska Toma Brejdija u Tampa Bej. Legendarnog asa koji je u debitantskoj sezoni sa Bakanirsima stigao do Superboula zamenio je Kem Njuton. Iako je imao neuspešnu godinu, posebno drugi deo, kada je napad Petriotsa bio jalov, trener slavne franšize iz Bostona Bil Beličik odlučio je da ukaže novu šansu MVP lige 2015. godine.

Američki mediji javljaju da je Super Kem potpisao novi jednogodišnji ugovor vredan 14.000.000 dolara. Činilo se da će Petriotsi da potraže novo rešenje, govorilo se o povratku Džimija Garopola u Masačusets, kao i dolasku Rajana Ficpatrika iz Majamija, ali je Njuton rešenje i za narednu sezonu koja počinje početkom septembra.

Izabrane vesti

On je prošle godine naupustio Karolinu. Imao je dve teške operacije ramena i zgloba. Na startu sezone je bio dobar, međutum, brzo je oboleo od virusa korona, a posle toga nije uspeo da poveže redove Petriotsa koji su imali jedan od najslabijih napada lige.

Njuton je prošle sezone na 15 utakmica imao samo osam tačdaun pasova i 10 presečenih lopti. Uspeo je da istrči 12 puta u end zonu rivala. Bio je vrednovan na 22. mestu u ligi od kvoterbekova. Skromno za jednog MVP koji je s Karolinom igrao 50. Superboul, ali su Pantersi poraženi od Denvera koji je tada predvodio legendarni Pejton Mening.

NBA, 02.00: (2,50) Memfis (13,0) Denver (1,65)

Četa Bila Beličika imaće naredne sezone tešku misiju kako da se vrati u plej-of. Favorit na Istoku AFC-a ostaje Bafalo Bilsi, ovogodošnji finalista konferencije, a tu je sve bolji Majami, kao i jedan od najgorih timova u ligi Njujork Džets.

Nju Ingland bi narednih dana mogao da trejduje svog najboljeg defanzivca Stefona Gilmora, kornerbeka koji je pretprošle sezone izabran za najboljeg odbrambenog igača NFL šampionata. U Petriotse bi narednih dana mogao da se vrati ofanzivni tekl Trent Braun koji je otpušten iz Las Vegas Rejdersa posle dve sezone.



tagovi

američki fudbalNFL ligaNFLKem NjutonNju Ingland Petriots

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara