(Reuters)
(Reuters)

Završen najveći transfer u istoriji Južne Amerike: Dobitnik je Čelsi

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.05.24. | 04:04

Estevao nadmašio Nejmara, Endrika, Vitora Rokea...

Kupi ih dok su mladi, plati koliko traže, jer kasnije nećeš moći da ih priuštiš. Tako otprilike razmišljaju čelnici poznatih svetskih klubova dok razmatraju kad i koliko novca da izbroje za transfere dečaka koji tek promaljaju glavu, a posle Real Madrida i Barselone i tom kolu sve češće igra i Čelsi. Sva je prilika da će dovesti još jednog Brazilca kome su prišili etiketu „supertalentovan“. U pitanju je Estevao, 17-godišnji ofanzivac Palmeirasa.

Njegov prelazak na Stamford bridž je najavljen pre nekoliko meseci, ubrzan poslednjih sedmica, a trebalo bi da bude ozvaničen narednih dana i da se Plavci pohvale još jednim „ulovom“ na tržištu. Ionako su se opredelili za dovođenje fudbalera za koje su procenili da bi u budućnosti mogli da prave razliku u premijerligaškom i evropskom fudbalu i zato ne žale novca. Čak su podigli ulog i sa 55.000.000 evra, koliko se pisalo da će platiti pre nekoliko sedmica, sad su spremni da u kasu kluba iz Sao Paula prebace čak 65.000.000 evra! Za dete od 17 leta!

Izabrane vesti

Ugovor bi trebalo da bude potpisan na čak sedam sezona, do juna 2031, uz napomenu da ga Čelsi neće imati na raspolaganju u početnoj. Plan je da Estevao ostane na pozajmici među Zelenima do narednog leta, pošto će u međuvremenu (24. aprila naredne godine) postati punoletan i to će olakšati selidbu u Englesku.

Estevao ima tek 17 utakmica za prvi tim Palmeirasa i ako se najave obistine njegov transfer će postati najskuplji u istoriji južnoameričkog fudbala kad su u pitanju poslovi sklopljeni sa Evropljanima. Tih 65.000.000 evra, koliko će ga platiti Čelsi, daleko će nadmašiti novac izdvojen za pređašnja obeštećenja. Na primer, Real Madrid će Endrika platiti takođe Palmeirasu 60.000.000 evra (sve sa bonusima, 30.000.000 plus 30.000.000), dok su iza ostale sume koje je Barselona nedavno izdvojila za potpis Vitora Rokea (Atletiko Paranaense, 30.000.000 plus 31.000.000), dok As podseća da je inicijalno Nejmar prilikom dolaska iz Santosa na stadionu Nou Kamp plaćen 30.000.000 evra, pa još 34.000.000 kroz razne bonuse.

Daleko iza su ostali Realovi Brazilci Vinisijus Žunior i Rodrigo, pošto su koštali po 45.000.000 evra.

Estevao se najbolje snalazi na poziciji krilnog napadača, može da igra i u centralnom delu terena, kadetski je reprezentativac Brazila, ali je i dalje velika nepoznanica za poznavaoce fudbala na Starom kontinentu. Tim pre što je Čelsi dovodio u poslednje vreme Dejvida Vašingtona, Angela (Santos), Andreja Santosa (Vasko da Gama)...

Angažovao je još jednog. I to ispred Barselone koja je pre nekoliko dana pokušala da ga preotme, ali nije uspela.



tagovi

EstevaoČelsiPalmeirasJužna Amerika

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara