Janone zaradio suspenziju

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.12.19. | 12:55

Moto GP as pao na doping testu

Jedan od najpopularnijih motociklista današnjice, Andrea Janone napravio je veliku, veliku glupost koja bi mogla skupo da ga košta.

Pakleni jahač Aprilije je pao na doping testu zbog čega je dobio provizornu suspenziju od strane Moto GP šampionata. Kako piše u objašnjenju FIM-a (Međunarodna motociklistička federacija), njemu je početkom niovembra tokom VN Malezije uzet uzorak urina u kojem je laboratirija WADA-e (Svetska antidoping agencija) u Nemačkoj našla tragove anabolipnogh steroida. Italijan u je zbog toga zabranjeno svako učešće u motociklistikim takmilenjima počev od današnjeg dana. 

Izabrane vesti

Janone ima pravo da traži testiranje i B uzorka, pa će se tek nakon toga znati šta dalje sledi. Ovo je inače tek prvi slučaj dopinga u Svetskom motociklističkom šampionatu još od 2012. kada je u uzorku Moto 2 vozača, Entonija Vesta nađen zabranjeni metilheksanamin. 

As Aprilije, kome je 30 godina stigao je u Moto GP 2013. u ekipu Dukatija kao treći iz Moto 2, ali nikada nije ostvario značajniji uspeh. Naime, na 118 startova ima samo jedan trijumf, 11 podijuma dve pol-pozicije.

(Foto: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara