Slavlje Jastrežebskog (©CEV)
Slavlje Jastrežebskog (©CEV)

Jastrežebski prvi finalista elitnog takmičenja, čeka Trentino ili Lube

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.24. | 19:28

Poljski klub će se drugu sezonu za redom boriti za titulu u Ligi šampiona

Prošle sezone su poraženi u finalu Lige šampiona, a sada će dobiti novu priliku za osvajanje prve evropske krune. Odbojkaši Jastrežebskog su uspešno preskočili turski Zirat Bank, stigli su do poslednjeg stepenika i do sutra uveče će čekati rivala u velikom Superfinalu. To će biti Trentino ili Lube.

Poljaci su prvi polufinalni duel dobili u tri seta, pa su im još dva bila potrebna u revanšu kako bi prošli dalje. Morali su žestoko da se oznoje da bi do njih došli, ali nisu se zadovoljili vođstvom 2:0, nego su stigli i do pobede u Ankari - 3:2 (34:32, 27:25, 16:25, 21:25, 15:7).

Izabrane vesti

Najveća zvezda turskog kluba Met Anderson nije igrao prvu utakmicu i njegovo odsustvo se veoma osetilo na terenu. Ovog puta je bio u postavi Zirata i to je bila druga priča. Imao je problema na prijemu, ali je u napadu bio koristan. Ipak, glavnu ulogu igrao je Ter Mat, a njemu se najbolje suprostavio Žan Patri.

I prvi i drugi set bili su maratonski - dok su oni trajali, bilo je neizvesnosti. Kad je na semaforu zasijalo 2:0 za goste - slavlje igrača u narandžastim dresovima je moglo da počne. U nastavku je poljski tim igrao u potpuno drugačijem sastavu, a skoro kompletna postava zamenjena je i u turskom klubu. Borba igrača sa klupe završena je pobedom Jastrežebskog.

U poraženom taboru najefikasniji je bio Ter Mat sa 20 poena. On je jedini ostao do samog kraja na terenu. Kod pobednika Tomaš Fornal je osvojio 12 poena, Žan Patri se zaustavio na 11.

Preostalo je da se odigra još revanš meč drugog polufinala u četvrtak - sastaju se Lube i Trentino. Ekipa iz Trenta je dobila prvu utakmicu 3:1. Za sada je poznato da će finale biti na programu u Turskoj 5. maja - pitanje je samo da li u Istanbulu ili Ankari. Čeka se odluka CEV-a...

CEV LIGA ŠAMPIONA - POLUFINALE

Odbojkašice

Utorak

Fenerbahče - Vero Volej Milano 3:1 - Vero Volej dobija zlatni set 15:11 (prvi meč 0:3)

Sreda

Koneljano - Ezačibaši 3:1 (prvi meč 3:2)

Odbojkaši

Sreda

Zirat Bank - Jastrežebski 2:3 (prvi meč 0:3)

Četvrtak

20.30: Lube - Trentino (prvi meč 1:3)


tagovi

CEV Liga šampionaOK Jastrežebski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara