""
""

Jedan svet, jedna nada: Teško joj izgovaramo ime, ali ovaj gest vredi zapamtiti

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.05.14. | 12:53

Atletičarka iz Malezije Suvajbah Mohd Nasir pomogla ugrožene od poplava

Malezijska maratonka Suvajbah Mohd Nasir koja na „Putu svile“, od Pekinga do Venecije, prolazi kroz Beograd, posetila je ugrožene od poplava u Sportskom centru Šumice i uručila im hranu i lekove.

Suvaibah i njen tim ušao je u Srbiju u trećoj nedelji maja, a u Beogradu su joj se pridružili i lokalni trkači.

Izabrane vesti

Malezijska trkačica je izrazila želju da poseti ugrožene od poplava koji su smešteni u sportske centre.

Otpravnik poslova ambasade Malezije u Srbiji, Jubazlan Jusof izjavio je da će se ambasada Malezije u Srbiji potruditi da pored organizovanja Humanitarnog bazara 31.maja, pruži pomoć ugroženima od poplava.
„Ovo je treća godina i treći put da organizujemo Humanitarni bazar. Imamo listu škola kojima je potrebna pomoć. Još uvek raspravljamo o tome šta možemo da uradimo kako bismo pomogli i ugroženima od poplava. Humanitarni bazar je mala pomoć i trud ambasade. Što više ljudi dođe, formiraće se veća svest o tome koliko je obrazovanje važno i imaćemo više sredstava da pomognemo školama u Srbiji jer su mlade generacije nešto najbolje što jedna zemlja može da ima“, rekao je ambasadior Jusof.

Malezijska maratonka Nasir trči pod sloganom „Jedan svet jedna nada“, s ciljem širenja poruke mira i ekonomskog prosperiteta, oličenog u Putu svile Marka Pola.

Ako uspešno završi trku, Suvaibah će ući u Ginisovu knjigu rekorda i postaće prva žena na svetu koja je ikada sama trčala Putem svile.

(FOTO: Action images)


tagovi

Suvajbah Mohd NasirSrbijaPoplaveMalezijaatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara