Dainis Krištopans (©Reuters)
Dainis Krištopans (©Reuters)

Kil na kolenima: Parižani na pragu Kelna, Visla u finišu izbegla poraz (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.05.23. | 22:47

EHF Liga šampiona: PSŽ pobedio na Baltiku Zebre sa 31:27, dok je Magdeburg remizirao u Plocku – 22:22 u prvim mečevima četvrtfinala

Parižani marširali na Balitku. Pari Sen Žermen je nastavio sa sjajnim igrama u Ligi šampiona. Četa Raula Gonzalesa očitala je lekciju Kilu, dobila sa 31:27 u Vunderino areni i blizu je plasmana na završni turnir najjačeg klupskog takmičenje na Starom kontinenentu narednog meseca u Kelnu.

Granitnu odbranu su odigrali gosti iz Pariza. Uspeli su većim delom meča da zaustave napad domaćina. Jedino nisu imali rešenje za maestralnog Sandera Sagosena koji je držao tim Filipa Jihe u igri.

Izabrane vesti

U poslednjih 10 minuta raspucali su se Letonac Dainis Krištopans i francuski reprezentativac Eloim Prandi, pa su Sveci ostvarili veliku pobedu. Bez povređenog Šveđanina Erika Johansona, otupela je oštrica napada nemačkog vicešampiona. Brzo je dva isključenja dobio pivotmen Hendrik Pekeler. Parižani su pre svega završavali akcije na desnoj strani. Osim gorostasnog Letonca, sjajno je bilo i špansko desno krilo Feran Sole.

Četvrtak, 18.45: (1,65) Vesprem (8,00) Kjelce (2,70)

Srpski reprezentativac Petar Nenadić imao je malu minutažu kod Parižana. U prvom poluvremenu je na levom beku menjao Prandija, uspeo je jednom da se upiše u listu strelca, dok je promašio sedmerac, odnosno Niklas Landin Jakobsen mu je odrbanio penal u finišu prvih 30 minuta.

Kada su rukometaši Kila prolazili ganitnu odbranu na čelu sa Lukom Karabatićem i Dancem Toft Hansenom, tu je bio odlični Danac Janik Grin, koji je odbranio nekoliko zicera domaćinima. Na kraju je sakupio 12 odbrana, koliko je imao i kolega i zemljak na suprotnoj strani, Niklas Landin.

Dainis Krištopans, Feran Sole i Eloim Prandi sa po šest golova bili su najbolji kod PSŽ-a. Snažni pivotmen Kamil Sipžak je pet puta pogodio, a ton igre davao je omaleni Holanđanin Luk Stejns koji je tri puta pogodio mrežu Landina. U finišu je Krištopans dobio crveni karton zbog tri isključenja, ali to nije poremetilo odlične goste iz Grada svetlosti.

Norvežani su bili najbolji kod Kila. Sagosen je stao na devet golova, dok je levoruki Harald Rejkind pogodio pet puta. Po tri puta su mrežu Parižana zatresli Magnus Landin Jakobsen i Patrik Vinček.

Prošle sezone ovi timovi su igrali takođe u četvrtfinalu. Za gol je bio bolji Kil, sada je francuski prvak mnogo bliži borbi za evropski tron.

Visla i Magdeburg su u paklenoj atmosferi u Plocku odigrali nerešeno – 22:22, pa je nemački prvak bliži plasmanu u Kelnu. Domaćin je serijom 4:0 završio meč i ostao neporažen. Lovro Mihić i Sergej Kosorotov sa po četiri pogodaka su bili najbolji kod Visle, dok je Tin Lučin tri puta zatresao mrežu gostiju. Odličan sa 11 odbrana bio je Ignjasio Garsija Bioska.

Četvrtak, 20.45: (4,90) GOG Gudme (10,0) Barselona (1,25)

Ubedljivo najefikasniji igrač meča bio je Mihael Nilsen Damgard sa osam pogodaka. Kaj Smits je stao na šest, dok je na golu briljirao Majk Jensen sa 14 odbrana.

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Visla Plock - Magdeburg 22:22 (9:12)

Kil - PSŽ 27:31 (12:13)

Četvrtak

18.45: (1,65) Vesprem (8,00) Kjelce (2,70)

20.45: (4,90) GOG Gudme (10,0) Barselona (1,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EHF Liga šampionaRK KilRK PSŽRK MagdeburgRK Visla Plock

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara