Igor Kolaković (©CEV)
Igor Kolaković (©CEV)

Kolaković: Pribojavali smo se da Kovačevića nećemo imati ni u Japanu

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.09.23. | 21:37

"Ne znam koliko će nam koristiti ovde", rekao je selektor pred meč osmine finala na Evropskom prvenstvu

Košarkaši, odbojkaši, fudbaleri, Novak Đoković... Bogat nedeljni program imaće svi ljubitelji sporta u Srbiji. Izabranici Igora Kolakovića ne igraju finale, ali je za njih svaki naredni meč na Evropskom prvenstvu bitan kao da je obračun za zlato.

Rival u borbi za četvrtfinale je selekcija Češke, a utakmica je na programu od 18.00 časova.

Izabrane vesti

"Eliminacioni je meč i zahteva punu koncentraciju i fokus. Česi su nam pokazali u pripremnom periodu kroz dva meča u Beogradu da su ozbiljan protivnik. Mi jesmo kvalitetniji, ali ne smemo da zanemarimo činjenicu da imaju mnogo igrača iz dobrih evropskih klubova", rekao je selektor Igor Kolaković. "Pošto je eliminacioni duel, naš pristup mora da bude pravi, meč nosi tenziju i sa nestrpljenjem ga očekujemo i želimo da se nađemo u četvrtfinalu".

Prokomentarisao je selektor i zdrastveno stanje kapitena Srbije Uroša Kovačevića, koji je propustio grupnu fazu.

"Iznenadio me je juče, izdržao je juče ceo trening na 60 odsto, počeo je da skače - što je ohrabrajuće jer smo se pribojavali da ga nećemo imati ni u Japanu (prim. aut. na kvalifikacinom turniru za OI koji se igra posle EP). Ne znam koliko će nam koristiti ovde... Ako bude podizao nivo treninga, biće njegov kvalitet značajan za ovaj tim. Verovatno ga ne možemo koristiti u punom kapacitetu, ali mislim da i Kujundžić i Perić i Ivović zavređuju pažnju u ovom trenutku i da mogu da iznesu teret protiv Češke".

O duelu sa Češkom pričao je i Miran Kujundžić.

"Mislim da smo spremni. Prijala nam je pauza. Bitno je da smo svi zdravi, osim Uroša Kovačevića ali i on se polako vraća. Dočekujemo utakmicu u dobrom raspoloženju, nakon one pobede protiv Nemačke. Jedva čekamo da izađemo na teren. U Beogradu smo pobedili Češku dva puta i tada se uverili da su neugodan protivnik. Imaju dva talentovana korektora koja svaki dan mogu da naprave po 20, 30 poena, imaju dva dobra primača. Treba da budemo maksimalno oprezni, sećamo se da su pobedili na prethodnom EP Francusku. Ne treba glavom da budemo već u četvrtfinalu, nego ovde prisutni sa željom i energijom... Nadam se da će atmosfera biti kao na prošloj utakmici, da će svi dati sve što mogu", podvukao je Kujundžić.

Češku dobro poznaje i dizač reprezentacije Vuk Todorović.

"Imali smo već priliku da odmerimo snage sa reprezentacijom Češke, kvalitetan protivnik koji nije slučajno prošao u drugu fazu sa tri pobede i dva poraza. Očekuje nas teška utakmica, pre svega psihički jer više nema prostora za greške i ispravke, igra se na ispadanje. Moramo da se pripremimo što bolje... Sutra moramo da uđemo maksimalno koncentrisani, verujem da ako ponovimo energiju iz prethodnih mečeva - da ćemo izboriti plasman u četvrtfinale. Verujem da će naš stručni štab pripremiti taktiku, mi ćemo se potruditi da to sprovedemo u delo. Treeba da igramo agresivno, da nametnemo naš ritam igre, da budemo hrabri i borbeni", zaključio je Todorović.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE

Osmina finala

Hrvatska - Rumunija 2:3 (17:25, 20:25, 25:17, 28:26, 12:15)

Francuska - Bugarska 3:0 (25:21, 25:21, 25:15)

Subota

Slovenija - Turska 3:2 (20:25, 22:25, 25:21, 25:23, 15:13)

Italija - Severna Makedonija 3:0 (25:20, 25:12, 25:13)

Portugal - Ukrajina 0:3 (20:25, 19:25, 22:25)

21.00: Holandija - Nemačka

Nedelja

18.00: Srbija - Češka

21.00: Poljska - Belgija


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeIgor KolakovićMiran KujundžićVuk Todorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara