Lajkovčankama derbi na Banjici

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.02.23. | 22:15

Železničar savladao ekupu Ratka Pavličevića sa 3:1 u setovima

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca potvrdile su lidersku poziciju u odbojkaškoj Superligi, poošto su u derbiju na Banjici nanele četvrti poraz Crvenoj zvezdi u sezoni - 3:1 (23:25, 25:23, 25:23, 25:15).

Utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini, u kojoj je viđena prava rezultatska klackalica. Sastav Ratka Pavlčevića je imao sve u svojim rukama, vodio sa 21:18 i idealnu priliku da dođe do novog vođstva u setovima. Ipak, Železničar je zahvaljujući Ani Antonijević i Madan Rozales napravio seriju 6:1 i preokrenuo situaciju u svoju korist.

Izabrane vesti

Crvena zvezda tada doživela i fizički i psihloški pad, pa nije imala snage da se ponovo vrati u život.

"Želim pre svega da čestitam svojoj ekipi na pobedi. Prvi set je bio veoma neizvestan, jer se igralo poen za poen. Ipak, drago mi je da smo uspele da preokrenemo utakmicu u našu korist i odigramo kao ekipa", rekla je Vanja Ivanović, primač Železničara koja je bila najefikasnija u svom timu sa 21 poenom.

Aleksandra Ćirović, tehničar Crvene zvezde, zadovoljna je otporom svoje ekipe.

"Čestitam Železničaru na zaista sjajnoj igri i zasluženoj pobedi. Mislim da smo pružile dobar otpor, ali nas je odličan servis Železničara poremetio. Očekuje nas još utakmica do kraja prvenstva i nadam se novim pobedama", istakla je Aleksandra.

U domaćoj ekipi istakle su Ana Кleger i Božica Marković sa po 11 osvojenih poena.

Odbojkaši Crvene zvezde protutnjali su Suboticom, gde su savladali Spartak sa 3:0 u setovima (25:21, 25:21, 25:17). Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Lazar Marinović sa 17 poena, dok je kod Subotičana Ahmed Omar sakupio 13.

Do dragocenih bodova u borbi za opstanak stiglo je Takovo, koje je u Sportskoj hali Breza savladalo direktnog konkurenta Karađorđe iz Topoele u tri seta - 26:24, 25:18, 26:24.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Lazaro Brunet sa 17 poena, dok je Milan Krstić osvojio dva manje. U poreženom timu, jedini dvocifren učinak imao je Nemanja Radović (11 poena).

SUPERLIGA (Ž), 18. KOLO:

Sreda:

Ub - Spartak 3:0

Četvrtak:

Tent - Srem 2:3

Petak:

Crvena zvezda - Železničar Lajkovac 1:3

Subota:

17.00 Partizan - Omladinac

17.30 Novi Sad - Inđija

SUPERLIGA (M), 18. KOLO:

Petak:

Radnički Kragujeviac - Spartak Ljig 3:0

Takovo - Karađorđe 3:0

Spartak - Crvena zvezda 0:3

Subota:

19.00 Ribnica - Novi Sad



tagovi

OK Crvena ZvezdaŽOK Crvena zvezdaŽOK Železničar LajkovacOK TakovoOK Karađorđe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara