""
""

Ledeni Finac i sledeće sezone vozi za Ferari

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.08.15. | 17:33

Kimi Raikonen nastavlja u bolidu slavne Skuderije iz Maranela i u 2016. godini, uz neprikosnovenog Nemca Sebastijana Fetela

Finac Kimi Raikonen i sledeće sezone voziće za ekipu Ferarija u Formuli 1, uz Nemca Sebastijana Fetela. Iako slavnoj Skuderiji ove sezone baš i ne ide, odnosno gleda u leđa neprikosnovenog Mercedesa, uprava tima iz Maranela odlučila je da ukaže poverenje finskom automobilisti.

Izabrane vesti

Prethodnih nedelja bilo je dosta špekulacija o mogućnosti da Ferari raskine ugovor sa Raikonenom koji se u dosadašnjem toku sezone samo jednom peo na pobednički podijum.

Za razliku od njega, Fetel mnogo kvalitetnije vozi ove sezone, ima dve pobede i ukupno pet izlazaka na podijum.

Raikonen se prošle godine vratio u Ferari sa kojim 2007. godine osvojio titulu svetskog šampiona. Mediji su u poslednje vreme često pominjali da bi mogao da ga nasledi Valteri Botas, koji sada vozi za Vilijams.

Ova vest je svakako došla kao neka vrsta olakšanja za navijače Ferarija, a pre svega za Ledenog Finca uoči trke za Veliku nagradu Belgije u Spa-Frankoršamu gde je slavio četiri puta u dosadašnjoj karijeri.

Posle 10 dosadašnjih trka u sezoni Raikonen zauzima peto mesto u konkurenciji vozača sa 76 bodova, dok vodeći Luis Hamilton iz Mercdesa ima 202 boda.

(FOTO: Action Images)

 

 


tagovi

Sebastijan FetelKimi RaikonenItalijaFormula 1FinskaFerariEvropaautomobilizam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara