Lindzi Von se oprostila od skijanja

Vreme čitanja: 1min | pet. 01.02.19. | 17:08

Poslednje trke voziće 19. februara u švedskom Areu

Jedna od najboljih, ako ne i najbolja skijašica svih vremena, Lindzi Von ipak je odlučila da podvuče crtu i završi zaista neverovatnu karijeru. Razlog za to su, naravno povrede, konkretno teško oštećeni ligamenti kolena koji su je više puta zaustavljali.

"Protekle dve sedmice su bile jedne od najizazovnijih i najemotivnijih u mom životu! Borim se sa realnošću između toga šta mi telo kaže, protiv mog srca i uma koji smatraju da mogu dalje", iskrena je 34-godišnjakinja, "Nesrećna realnost je da moj um i moje telo nisu na istoj stranici. Nakon mnogih neprospavanih noći prihvatila sam da ne mogu da nastavim da  skijanjem! Moje poslednje trke će biti spustii  superveleslalom u švedskom Areu 19. februara. Moje telo je slomljeno od mnogih povreda, nepopravljivo je i ne dozvoljava mi da odvezem poslednju sezonu onako kako sam sanjala. Moje telo viče STOP i vreme je da ga poslušam".

Izabrane vesti

Vonova je imala pregršt povreda tokom zvezdane karijere, ali je samo desno koleno operisala u četiri navrata, a kidala je ukrštene ligamente i na levom. Amerikanka je želela da joj ovo bude poslednja takmičarska godina, ali ju je, kao što je i objasnila njeno povređeno telo sprečilo u tome, a pritom pati i od artritisa.  U planu joj je bilo da stigne ili čak prestigne rekord legendarnog Šveđanina Ingemara Stenmarka, pobednika na 86 trka Svetskog kupa, ali je ostala "kratka" za četiri trijumfa.

FOTO: Reuters


tagovi

Lindzi Vonalpsko skijanjeskijanjesvetski kup u skijanju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara