Nemanja Marjanović (©MN Press)
Nemanja Marjanović (©MN Press)

Marjanović opet čovek odluke, Partizan posle penal drame izborio majstoricu u Šapcu

Vreme čitanja: 4min | pon. 29.04.24. | 20:57

Crno-beli posle sedmeraca pobedili Metaloplastiku sa 38:37 (32:32, 14:15) i izjednačili na 1:1 u polufinalnoj seriji plej-ofa rukometne Superlige Srbije.

Vojvodina i dalje ne zna rivala u finalu plej-ofa Super rukometne lige Srbije. Partizan je i treći put ove sezone na sedmerce izvojevao pobedu. Posle dva puta u Kupu Srbije, četa Đorđa Ćirkovića je dobila Metaloplastiku posle drame i penala - 38:37 (32:32, 14:15), izjadnačila na 1:1, pa će odluka o drugom finalisti da bude rešena u četvrtak (19.00) u Šapcu.

Junak meča bio je veteran na golu Partizana Nemanja Marjanović koji je u penal seriji odbranio dva sedmerca, prvo Milanu Jovanoviću u petoj seriji i na kraju Mateji Dodiću, za veliko slavlje oko 1.500 navijača na Banjici. Još jednom je 40-godišnji golman tima iz Humske, koji je krajem februara stigao u Humsku iz pančevačkog Dinama, potvrdio da je specijalista za šuteve sa sedam metara. Imao je Partizan meč loptu u petoj penal seriji, ali je Arsić odbranio udarac Veljku Popoviću. U sedmoj seriji, Ivan Mićić je pogodio, a Mateja Dodić nije, pročitao ga je Marjanović. Za tri dana odluka u dvorani Zorka.

Izabrane vesti

Tim Vladana Matića može više da žali za pobedom posle 60 minuta. Imao je i poslednji napad, ali je Šotić ukrao loptu Brajoviću. Crno-beli su imali šansu za trijumf, ali se spetljalo levo krilo domaćina. Ipak, opet je sreća na penal ruletu bila na strani čete Đorđa Ćirkovića.

Fantastičan meč odigrao je srpski reprezentativac Uroš Kojadinović. Postigao je 12 golova tokom 60 minuta (bez promašaja, pet iz sedmraca) i dva u penal seriji. Nemanja Obradović je dao sedam pogodaka, u nastavku su se razigrali Veljko Popović i Mladen Šotić sa po četiri gola, plus po jedan sa linije sedam metara u penal drami. Ivan Mićić je za 60 minuta postigao tri pogotka, a dao je dva puta sa sedam metara. Marjanović je imao sedam odbrana tokom 60 minuta, od toga dva sedmerca, plus dva u penal-ruletu.

Šapčane su vodili Milan Jovanović sa osam golova. Vojislav Brajović, Mateja Dodić, Uroš Simić i Domagoj Alilović su postigli po pet pogodaka, a Filip Milovanović četiri. Golman Darko Arsić nije imao dan, samo četiri odbrane, plus sedmerac u penal seriji.

Inače, Partizan je večeras bio lišen usluga kapitena Nikole Zečevića koji je bio na klupi, ali nije mogao da igra zbog preloma nosa. Takođe, zbog povrede nije bilo ni desnog krila Nemanje Jovića.

Metaloplastika je krenula silovito. Povela je u 10. minutu sa 8:2. Pritisak je okovao noge i ruke domačim rukometašima, izgubili su šest-sedam lopti. Kojadinović je krenuo sa tri tehničke greške, ali je onda odigrao do kraja prvog poluvremena simultanku sa odbranom gostiju. Dao je čak devet golova u prvih 30 minuta. Pridružio mu se Nemanja Obradović, pa su se crno-beli konsolidovali i vratili se u igru.

Na odmor se otišlo sa golom razlike za Šapčane (14:15). U nastavku je opet tim Vladana Matića diktirao tempo, vodio je sa +3 – 22:19. Raspucao se Domagoj Alilović, u finišu je sjajan bio i Vojislav Brajović. Partizan su u nastavku vodili srednji bek Veljko Popović i levo krilo Mladen Šotić. Golom iz penala Šotića u 50. minutu, crno-beli su prvi put poveli na meču – 26:25. U finišu je na dva i po minuta pre kraja, kod vođstva gostiju sa 31:30, Brajović promašio sedmerac, šutirao je preko gola.

Nije bilo pobednika posle 60 minuta, pa su opet penali rešili pitanje, a kao i u Pančevu i Novom Sadu u polufinalu i finalu Kupa Srbije. Kuglica za rulet ponovo je stala na crno-belo. Partizan je sada u psihološkoj prednosti pred ključni meč za tri dana u Šapcu.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE, POLUFINALE PLEJ-OFA (DRUGE UTAKMICE)

Subota

Dinamo Pančevo – Vojvodina 25:27 (13:10), u seriji: 0:2

Ponedeljak

Partizan - Metaloplastika 38:37 posle penala (32:32, 14:15), u seriji: 1:1

***igra se na dve dobijene utakmice

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE (Ž), POLUFINALE PLEJ-OFA (DRUGE UTAKMICE)

Petak

Železničar Inđija – Jagodina 22:21 (12:9), u seriji: 2:0

Subota

Medicinar – Crvena zvezda 27:35 (10:19), u seriji: 0:2

***igra se na dve dobijene utakmice


tagovi

Rukometna superligaRK PartizanMetaloplastikaNemanja Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara